Den heldige taperen Pouille

av | 13 mai, 2016 - 09:00 | Internasjonalt

Lucas Pouille røk egentlig ut i kvalfiiseringen til Italian Open, men er likevel plutselig i kvartfinalen i turneringen.

Lucas Pouille røk egentlig ut i kvalfiiseringen til Italian Open, men er plutselig i semifinalen i turneringen.
Franskmannen fikk en plass i turneringen som lucky loser da landsmann Jo-Wilfried Tsonga måtte trekke seg i siste liten.
Det betød at Pouille fikk walkover i første runde og gikk rett inn i andre runde. Etter en vaklende start med 3-6  i første sett mot Ernests Gulbis, hentet 22-åringen seg inn og vant 6-4, 7-5.
Monaco trakk seg
I tredje runde ventet en langt større utfordring i David Ferrer, men da var Pouille overlegen. Den unge tennisspilleren vant 6-4, 6-1.
Juan Monaco skulle være motstander i fredagens kvartfinale, men Pouilles flaks var enda ikke brukt opp. Argentineren trakk seg fra kampen på grunn av hofteskade og franskmannen fikk walkover inn i semifinalen. Kun en annen lucky loser har kommet til en semifinale i en ATP-turnering tidligere, svensken Thomas Johansson.
I semifinalen får han det langt tøffere. Da må han opp mot Andy Murray, som slo David Goffin i kvartfinalen fredag.
Frankrike nye storspiller
Pouille forklarer den plutselig forbedringen med at han endelig takler presset på en bedre måte enn tidligere.
-Vi har jobbet med min mentale styrke. Noen ganger er jeg ikke i stand til å spille bra fordi jeg legger for mye press på meg selv. Nå prøver jeg å være avslappet og fokusere på spillet mitt, sa Pouille etter andre runde, ifølge ATP.
For noen år siden ble Pouille sett på som den ny store spilleren fra Frankrike. Det er et stempel han ikke helt har taklet å ha på seg.
-Presset jeg er vane med å spille på meg, spesielt halvannet år siden da alle sa at jeg kom til å bli den neste store franske spilleren, var tøft for meg å håndtere, men nå tenker jeg bare på å spille, sa Pouille, som med seier fredag kan skape et stort forventningspress på seg foran French Open.
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv