Helgø og Ruud med heldig trekning

av | 28 mai, 2016 - 15:23 | Casper Ruud, Grand Slam, Internasjonalt, Malene Helgø, Norsk

Casper Ruud møter formspilleren Evan Furness, mens Malene Helgø spiller mot japanske Mai Hontama i første runde i juniorutgaven av French Open.

Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Casper Ruud møter Evan Furness. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.


Casper Ruud møter formspilleren Evan Furness, mens Malene Helgø spiller mot japanske Mai Hontama i første runde i juniorutgaven av French Open.
Ruud ble seedet som nummer i ti turneringen. Han slipper derfor unna de største kanonene i starten, men møter likevel motstand i Furness. De møttes også første runde i fjor i Paris. Da vant Ruud 6-3, 7-6.

Franskmannen er ranket som nummer 46 på juniorrankingen og viste god form i Grade A-turneringen Trofeo Bonfiglio. 17-åringen kom til kvartfinalen etter å ha slått ut sterke spilere som Benjamin Sigouin og Jurabek Karimov. I kvarten ble det tap for Ulises Blanch.
Det norske stortalentet unngikk å havne på samme side av tablået som storfavoritten og førsteseedede Stefanos Tsitsipas. Nordmannen kan ikke møte grekeren før i finalen.

Helgø useedet
Helgø er ikke seedet i turneringen og kunne vært mye mer uheldig med trekningen enn hva hun var. 16-åringen møter useedede Hontama. Den japanske jenta er like gammel som Helgø og ranket som nummer 23 på juniorrankingen. De fleste gode resultatene fra juniornivå har Hontama fra spill i Asia, og hun røk tidlig ut i generalprøven Trofeo Bonfiglio.

Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Malene Helgø gleder seg. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.


-Jeg har ikke særlig kjennskap til henne. Man møter aldri noen dårlige spillere i en Grand Slam, så ingenting kan taes forgitt. Alle kan slå alle, så det gjør alt mye mer spennende, sier Helgø til Tennis-Norge.
Gleder seg
Norgesmesteren fra 2015 er med godt mot foran sin Grand Slam-debut. Hun nyter tilværelsen i Paris og kan ikke vente med å komme i gang.
-Det er helt fantastisk å være her, så hvert sekund skal nytes. Det blir dritgøy å spille, så jeg gleder meg veldig. Det har kommet en stor heiagjeng fra Furuset, og familien min kommer i kveld, så det er kjempegøy, sier Helgø.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Finalen er satt i New York

Finalen er satt i New York

Det blir en reprise av 2021 finalen i US Open etter Daniil Medvedev gjorde ‘Det Umulige’ natt til lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv