Beinhard kvinnekamp om seieren i French Open

av | 20 mai, 2016 - 18:46 | French Open, Grand Slam, Internasjonalt

Trolig er tennis den sporten med hardest konkurranse i kvinneklassen, og mange kommer til å kjempe om seieren i French Open.

Trolig er tennis den idretten med hardest konkurranse i kvinneklassen, og mange kommer til å kjempe om seieren i French Open.
-Jeg mener at tennis er den sterkeste kvinneidretten i verden. Det er den idretten som har holdt på profesjonelt lengst og har hatt likestilte premier lengst. I French Open er det åpent. Det virker som alle kan slå alle, sier Eurosports tenniskommentator Christer Francke til Tennis-Norge.
Tenniseksperten tror ikke nordmenn er klar over hvor høyt nivå kvinnetennisen har, og hvor mye tennis betyr verden over.
-Dametennisen er tøffere enn noen gang. Det blir høyere og høyere nivå. Du ser at de beste ryker i de første rundene. Jeg synes dametennisene har blitt litt som herretennisen, beinhardt, sier Francke.
Det har variert stort hvem som har vunnet turneringene på kvinnesiden i år. Dermed er det kanskje vanskeligere enn noensinne å spå hvem som stikker av med seieren i grusturneringen.
-Skal man snakke om noen som har utmerket seg, så er det Viktoria Azarenka og Angequline Kerber, men ingen har vunnet French Open. Begge har vunnet Australian Open, men ingen av dem er typiske grusspillere, sier Francke.
Williams i form?
Etter at Serena Williams tapte US Open-finalen i 2015, har amerikaneren slitt med å vinne turneringer. Siden slutten av mars har hun også vært satt ut av en skade. Verdenseneren må likevel regnes med. I den siste grusturneringen i Roma var det Williams som gikk til topps.
-Williams er heller ingen typisk grusspiller. Det er umulig å vite hva slags form hun er i. Hun trenger å spille masse nå. Serena er ikke soleklar favoritt, men er en favoritt etter tydelig å ha funnet formen og endelig vunnet en tittel igjen, sier Francke.
Likevel er nok French Open ikke den Grand Slam-turneringen som passer Williams best. Totalt står hun med 21 Grand Slam-titler, men kun tre av dem har kommet i Paris. De tre andre store turneringene har 34-åringen vunnet seks ganger hver.
-Hun er nok veldig sulten på suksess etter en lang tørkeperiode. Serena ønsker bli den beste gjennom tidene. Hun er i en egen liga fysisk, sier Francke.
Mange outsidere
I motsetning til i herreklassen, er det mange om beinet i kvinneklassen i French Open. Det er mange som kan nå langt i Roland Garros, og flere kan overraske stort. Simone Halep og Garbine Muguruza er blant dem.
-Muguruza er god på grusen, men hodet hennes må være på plass skal hun vinne. Halep i form er den beste grusspilleren. Hun er ekstrem god til å bevege seg. Hun har gjort det litt dårlig etter hun ble nummer to i verden, men hun er kommet litt opp igjen nå, sier Francke.
En av grunnene til at kvinneklassen trolig er svært åpen i år, viser for eksempel det at verdenstoer Agnieszka Radwanska tapte for Dominika Cibulkova i første runde i WTA-turneringen i Madrid. Begge kan gjøre det bra i Paris.
-Du kan ta med Radwanska, selv om hun tapte i første runde i Madrid. Det var litt rart, og viser at kvinneklassen er helt åpen. Vi kan få en helt ukjent vinner, sier Francke.
-Cibulkova er en outsider, men hun er en typisk hardcourtspiller. Hvis hun vant ville det vært en sensasjon, men hun var i finale i Madrid, sier Francke.
Gamle og unge
Francke peker også på en del gamle kjenninger som plutselig har begynt å spille bra igjen. De kan komme langt i turneringen, men også nyere navn gjøre det svært bra i den franske hovedstaden.
-Litt eldre som Svetlana Kuznetsova og Samantha Stosur har begynte å gjøre det bra. Johanna Kolta har spilt bra. En ung spiller, men jeg er usikker på hvor god hun er på grus. Laura Siegemund gjorde det bra i Stuttgart. Madison Keys er en av outsiderne, spesielt etter finalen i Roma. Det samme gjelder Christina McHale. Eugene Bouchard er litt tilbake, sier Francke.
Også de tsjekkiske spillerne, Petra Kvitova og Lucie Safarova, kan gjøre det bra om de har funnet formen i tide.
-Safarova spiller flatt og steinhardt. Har hun en dårlig dag, kan hun fort tape tidlig, men hun vant en turnering i Tsjekkia før Madrid. Kvitova skal du heller ikke se helt bort fra, sier Francke.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Ute av Beijing

Ute av Beijing

Casper Ruud leverte topptennis, men det var likevel ikke nok til å slå det spanske vidunderet Carlos Alcaraz.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv