Malene Helgø

Malene Helgø tok karrierens første seniortittel i single

I sitt første finaleforsøk på internasjonalt seniornivå lyktes Malene Helgø og vant 15.000-dollarsturneringen i Den Haag.

I sitt første finaleforsøk på internasjonalt seniornivå lyktes Malene Helgø og vant 15.000-dollarsturneringen i Den Haag.

Furuset-spilleren har spilt godt hele uka i Nederland. Lørdag spilte Helgø sin tredje semifinale som senior og tok seg for første gang til en finale.

Søndag ventet svenske Ida Jarlskog i finalen. 20-åringen er i likhet med Helgø i sin første seniorfinale og er rangert som nummer 936 på WTA-rankingen.

Jevnt
Oppgjøret mot Jarlskog ble jevnt. Helgø og Jarlskog fulgte hverandre tett i det første settet, men på 4-4 fikk sølvvinneren fra NM et avgjørende brudd og vant settet 6-4.

Også det andre settet var jevnt, men Jarlskog tok ledelsen 4-2. Helgø utlignet derimot til 4-4, men det hjalp lite da den svenske jenta tok de neste gamene og vant 6-4 i sett nummer tre.

I det tredje settet viste Helgø hvem som var sterkest. Jenta fra Romerike tok ledelsen 4-0 og beholdt forspranget. Dermed sikret Helgø seg sin aller første seniortittel på internasjonalt nivå i single med settseier 6-3. 18-åringen står tidligere med en doubletittel på internasjonalt seniornivå.

Like
Både Jarlskog og Helgø var gode som juniorspillere. Den svenske motstanderen var på sitt høyeste nummer 59 på juniorrankingen, mens Malene Helgø var helt oppe på 29.-plass på juniorrankingen.  Dette er for øvrig det første året den norske 18-åringen er seniorspiller.

Også i neste uke spiller Helgø en 15.000-dollarsturnering i Nederland.

Mer om Malene Helgø kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 99 kroner for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788