Malene Helgø

Malene Helgø etter sin første singletittel: – Det kom mye følelser

Malene Helgø var strålende fornøyd med å holde nervene i sjakk da hun sikret seg sin første seniortittel.

Malene Helgø var strålende fornøyd med å holde nervene i sjakk da hun sikret seg sin første seniortittel.

Tidligere søndag gikk den norske 18-åringen til topps i 15.000-dollarsturneringen i Den Haag og tok sin første singletittel på internasjonalt seniornivå. Det satte Helgø pris på.

– Det er utrolig stort, og den største prestasjonen jeg har gjort hittil i single. Det var mye følelser som kom, og jeg veldig glad, og takknemlig for alle menneskene som har hjulpet meg og støttet meg på veien til dette, sier Helgø.

Flyttet på henne
Helgø kjente på forhånd godt til motstanderen sin, Ida Jarlskog, fra trening og visste hva nøkkelen til seier ble. Planen hun la før kampen klarte Furuset-spilleren å følge.

– Hun er veldig sikkert og veldig flink til å nøytralisere alle ballene ved å spille høye baller med god lengde. Det kan være veldig tøft og stykker opp spillet, samtidig som hun slår lite feil. Jeg måtte få henne til å flytte på seg, sier Helgø, som viste forskjellen i det tredje settet.

– Jeg bestemte meg for at jeg skulle gå inn for det før det tredje settet. Jeg prøvde å spille aggressivt og følge planen, og holdt feilprosenten ned. Det ble hun stresset av, sier Helgø.

Jenta fra Romerike har tidligere mistet store ledelser, men hadde denne gangen god kontroll.

– Det er alltid litt nerver som kommer og går under hele kampen, men det var bare positive nerver. Jeg har lært å utnytte dem til det beste, sier Helgø.

Ny turnering
Allerede kommende uke venter en ny 15.000-dollarsturnering i Nederland.

– Jeg skal prøve å fortsette i samme duren og gjøre akkurat det samme som denne uken, så får vi se hvordan det går. Det er uansett morsomt å spille masse kamper, avslutter Helgø.

Mer om Malene Helgø kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 99 kroner for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788