Malene Helgø brøt barriere: – Det er dette jeg har jobbet for

Malene Helgø er klar for sin aller første singlefinale på internasjonalt seniornivå.

Malene Helgø er klar for sin aller første singlefinale på internasjonalt seniornivå.

På sitt tredje forsøk i en semifinale i en internasjonal seniorturnering lyktes Helgø, og tok seg til sin første finale. Det skjedde i 15.000-dollarsturneringen i Den Haag lørdag.

– Det føles veldig bra, egentlig. Det er dette jeg har jobbet for, og jeg har tapt to semifinaler tidligere, så det er veldig gøy. Nå går jeg for min første tittel, sier Helgø til Tennis-Norge.

– Smart taktisk
Helgø møtte Julyette Maria Josephine Steur, nummer 792 i verden, i lørdagens semifinale. 22-åringen imponerte med å slå førsteseedede Valentina Ivakchnenko, nummer 176 i verden, i fredagens kvartfinale og vant i tre sett.

Mot Helgø ble det en jevn start i det første settet, men på 3-3 sa Furuset-spilleren takk og farvel i sett nummer en. Jenta fra Romerike vant 6-3. Også i det andre settet var det jevnt i starten, og Helgø havnet også under 0-2, men hevet seg og sikret seg finaleplass med 6-3 i det andre settet.

– Jeg spilte smart taktisk, og jeg fant tidlig ut hva jeg måtte gjøre for å vinne – hva hun var svak på. Hun hadde en svak backhand og prøvde å spille med vinkler. Derfor prøvde jeg å gi henne lite vinkler og spille mye inn mot midten. Jeg holdt meg til planen, servet godt og jobbet inn mange returer, sier Helgø om kampen.

Svenske neste
I søndagens finale venter svenske Ida Jarlskog. 20-åringen er i likhet med Helgø i sin første seniorfinale.

– Jeg har trent litt med henne og slår greit med henne der. Jeg har en god følelse, avslutter Helgø, som spiller finalen søndag klokken 13.00.

Mer om Malene Helgø kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 99 kroner for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788