Malene Helgø

Avsluttet skolegang en nøkkel til Malene Helgøs finaleplass

For en drøy måned siden var Malene Helgø ferdig med 13 års skolegang. Nå er hun klar for sin første internasjonale seniorfinale.

For en drøy måned siden var Malene Helgø ferdig med 13 års skolegang. Nå er hun klar for sin første internasjonale seniorfinale.

Den norske 18-åringen har de siste årene kombinert tennissatsning og skolegang. At hun nå kun fokuserer på tennis kan ha gjort utslaget for karrierens første finaleplass.

– Jeg føler virkelig at det har tatt noen kilo av skuldrene mine. Jeg kan nå fokusere på alt som er best foran neste kamp; sove bra og spise bra. Jeg trenger ikke å sette meg ned med skolen og er mer opplagt. Jeg får tid til å gjøre ting uten at det er stress, så det er en viktig faktor, sier Helgø til Tennis-Norge.

Tenker utvikling
Da Tennis-Norge snakket med Helgø i mai hadde hun planer om å spille en 25.000-dollarsturnering denne uken, men etter få kamper i to 25.000-dollarsturneringer de to forrige ukene i Sverige, valgte hun Nederland og to 15.000-dollarsturneringer.

– Jeg skal først og fremst tenke på utvikling, ikke poeng og ranking. Jeg trenger kamper og reiste til Nederland for å få flere kamper. Jeg bestemte meg helt til slutt, sier Helgø.

I Sverige, og i andre turneringer, har Helgø vunnet sett mot spillere rangert langt høyere, topp 200, 300 og 400.

– Jeg er å snuser på det nivået og med tiden føler jeg det kommer. Rankingen kommer etter hvert når jeg får spilt nok turneringer. Jeg kjenner at det gir selvtillit og hele tiden være så nærme topp 300-400. Det gir motivasjon, sier Helgø.

Jarlskog
I søndagens finale venter svenske Ida Jarlskog. 20-åringen er i likhet med Helgø i sin første seniorfinale.

– Jeg har trent litt med henne og sett henne spille. Hun er veldig sikker og spiller høye baller, slår lite feil. Jeg må holde feilprosenten min nede, være aggressiv og spille mitt spill. Jeg slår i hvert greit med henne på trening og har en god følelse, sier Helgø.

Mer om Malene Helgø kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver eller 99 kroner for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788