Kevin Anderson sjokkerte Roger Federer, Nadal vant

Kevin Anderson slo gresskongen Roger Federer og er klar for semifinale i Wimbledon.

Kevin Anderson slo gresskongen Roger Federer og er klar for semifinale i Wimbledon.

32-åringen fra Sør-Afrika fortsetter sin gode utvikling. I fjor tok Anderson seg for første gang til en Grand Slam-finale i US Open, men tapte for Rafael Nadal. Onsdag spilte veteranen sin tredje kvartfinale på Grand Slam-nivå og var stor underdog.

Motstander var nemlig den levende tennislegenden Roger Federer. Sveitseren vant Australian Open tidligere i år og var tittelforsvarer i Wimbledon. Lenge så det ut å gå mot en oppskriftsmessig seier for Federer. 36-åringen ledet 2-0 etter 6-2, 7-6 (7-5), men Anderson ville det annerledes. Anderson snudde kampen, reddet en matchball og vant med 7-5, 6-4, 13-11 de tre siste settene.

– Jeg bare fortsatte å fortelle meg selv at jeg måtte fortsette å tro på meg selv og at dette ville bli dagen min. Du må ha den tankegangen for å vinne mot en som Roger. Er du der på banen med tvil, som jeg kanskje hadde i det første settet, så vil det ikke gå veien din. Jeg bare ga alt og er ganske ekstatisk nå, sa Anderson etter kampen.

Anderson er nummer åtte på verdensrankingen og spilte seg i år opp topp ti i verden. I mai var sørafrikaneren verdenssjuer, noe som er hans beste rangering i karrieren. Nå er den tidligere collegespilleren garantert en sjetteplass på ATP-rankingen. I semifinalen venter John Isner som vant over Milos Raonic med 6-7 (5-7), 7-6 (9-7), 6-4, 6-3.

Også Novak Djokovic er videre til semifinale. Serberen møtte Kei Nishikori og vant 6-3, 3-6, 6-2, 6-2. Djokovic møter Rafael Nadal til storduell i semifinalen. Spanjolen vant 7-5, 6-7 (7-9), 4-6, 6-4, 6-4 over Juan Martin Del Potro.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788