Casper Ruud videre i double – tok sterk seier

Casper Ruud og Nicola Kuhn vant første runde i double i Challenger-turneringen i Braunschweig. 

Casper Ruud og Nicola Kuhn vant første runde i double i Challenger-turneringen i Braunschweig. 

Nordmannen måtte mandag se seg slått i doubleoppgjøret mot nummer 79 i verden, Roberto Carbellas Baena i tiebreak i tredje sett. Tirsdag var unggutten i aksjon i double sammen med 18-åringen Kuhn fra Spania.

Ruud har kun ved en anledning tidligere denne sesongen spilt double i en Challenger-turnering, i tillegg til i Davis Cup mot Irland. I sine få forsøk i double tidligere i karrieren, har nordmannen kun vunnet tre kamper på Challenger-nivå og er nummer 822 på doublerankingen. Tirsdag kom den fjerde seieren sammen med partneren rangert som 524 på doublerankingen.

Ruud og Kuhn møtte de belgiske tennisspillerne Sander Gille og Joran Vliegen. Duoen er høyt rangert på doublerankingen med 93.- og 103.-plass. Derfor var det en svært imponerende prestasjon av den unge duoen.

Gille og Vliegen slet nemlig tirsdag. Ruud og Kuhn vant det første settet 6-4, men måtte se seg slått 6-7 (4-7) i det andre settet. I det avgjørende supertiebreaket vant Ruud og Kuhn 10-6 og sikret avansement.

I kvartfinalen venter N.Sriram Balaji og Vishnu Vardhan, henholdsvis nummer 110 og 107 på doublerankingen. Den indiske duoen spilte nylig double i Wimbledon og gikk til andre runde.

Mer om Caspers Ruuds utvikling kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788