Casper Ruud

Casper Ruud reddet matchball, men tapte for topp 80-spiller

Etter nærmere to timer og 30 minutter på tennisbanen måtte Casper Ruud juble gå av banen med tap i første runde runde i Challenger-turneringen i Braunschweig.

Etter nærmere to timer og 30 minutter på tennisbanen måtte Casper Ruud juble gå av banen med tap i første runde runde i Challenger-turneringen i Braunschweig.

Nordmannen har etter å ha tatt seg til andre runde i Roland Garros i mai slitt med å spille like bra i turneringen etterpå. Det førte til at unggutten tok en liten pause i Norge etter Wimbledon, og Ruud håpte det skulle gi resultater.

Ruud fikk derimot en tøff trekning i ATP Challenger-turneringen i tyske Braunschweig, og 19-åringen møtte andreseedede Roberto Carbellas Baena, nummer 79 i verden. Duoen hadde møttes to ganger tidligere i 2017. Begge gangene vant Ruud. Seiersrekken ble det satt en stopper for mandag.

Jevnt
I begge kampene hadde det vært svært jevnt, men det første settet i mandagens kamp blir ikke like jevnt. Ruud holdt følge med Carballes Baena i starten, men fant ikke helt den riktige flyten og tapte sett nummer en 2-6.

I det andre settet spilte Ruud seg opp, særlig i returgamene. Snarøya-gutten brøt først to ganger, noe han ikke var særlig i nærheten av i det første settet. Det hjalp lite da også Carballes Baena brøt tre ganger og spilte seg opp til en matchball.

Ruud reddet derimot forsøket og skaffet seg gameball. Dermed brøt nordmannen en tredje gang i settet og holdt liv i kampen. Etterpå klarte unggutten å holde egen serve og brøt ytterligere en gang. Ruud vant settet 7-5.

I det tredje settet var det tilbake til normalen. Både Ruud og Carbellas Baena begynte å holde egen serve igjen. Ruud måtte redde en breakball, men spilte ellers solid og ga den spanske motstanderen kamp i returgamene med godt spill. Likevel klarte ikke Ruud å spille seg til breakballer. Settet måtte avgjøres i tiebreak.

Tiebreaket startet bra for Ruud som ledet 2-0, men klarte ikke å beholde den og havnet under 2-3. Unggutten kom seg aldri tilbake og tapte settet 3-7 i tiebreak.

ATP-poeng
Onsdag eller torsdag spilles andre runde. Da venter vinneren i oppgjøret mellom Thomaz Bellucci og Yannick Maden. Tirsdag spiller Ruud double sammen med Nicola Kuhn.

Ruud er allerede sikret ti poeng for å ta seg til andre runde. Vinneren av turneringen får 125 poeng, mens det tapende finalisten får 75 poeng. Stortalentet fra Norge fra tidligere tapt to Challenger-finaler i år.

Mer om Caspers Ruud utvikling kan du lese om i magasinet Tennis-Norge. Det koster 350 kroner for et abonnement med fire utgaver. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788