Astrid Wanja Brune Olsen

Brune Olsen til andre runde i Nederland

Astrid Wanja Brune Olsen vant onsdag sin første kamp på et internasjonalt hovedtablå på seniornivå siden juni 2017.

Astrid Wanja Brune Olsen vant onsdag sin første kamp på et internasjonalt hovedtablå på seniornivå siden juni 2017.

Norgesmesteren fra 2016 har slitt med skade siden NM i 2017. Brune Olsen var tilbake i spill i mars 2018, men har fram til juni konsentrert seg om å fullføre videregående skole. Nå er det kun tennis som gjelder, og denne uken spiller talentet en 15.000-dollarsturnering i Amstelveen.

I helga kvalifiserte Brune Olsen seg for hovedturneringen og onsdag var det duket for første runde. 19-åringen fra Nittedal møtte kvalifiseringsspilleren Kelia Le Bihan. Den franske 19-åringen er i likhet med Brune Olsen urangert på WTA-rankingen, men Le Bihan har vært nummer 1035 på sitt beste. Det ble en jevn kamp som Brune Olsen vant 7-5, 7-5.

Torsdag venter andre runde og motstander er Ida Jarlskog. Den svenske 20-åringen er nummer 936 på verdensrankingen, men var i forrige uke i finale i 15.000-dollarsturneringen i Den Haag, der hun tapte for Malene Helgø.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788