Marco Cecchinato

Useedet italieneren sjokkerte Djokovic: – Ganske imponerende

Marco Cecchinatos eventyr i Roland Garros fortsetter. Italieneren er klar for semifinalen i Grand Slam-turneringen.

Marco Cecchinatos eventyr i Roland Garros fortsetter. Italieneren er klar for semifinalen i Grand Slam-turneringen.

25-åringen fra Palermo har smått sensasjonelt tatt seg til semifinalen i Roland Garros. Cecchinato hadde før turneringen i Paris aldri tatt seg lengre enn til første runde på Grand Slam-nivå. Nå er han en kamp unna finalen. Christian Ruud har latt seg begeistre.

– Det er ganske imponerende. Casper har trent mye med han, blant annet i oppkjøringen til årets sesong i Alicante. Av det jeg så i dag, spilte han bra, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

– Han er vel ikke akkurat den du hadde tippet skulle stå i en semifinale?

– Nei, det hadde jeg ikke tippet, sier Ruud.

Jevnt
Senest foran første runde i Roland Garros trente Casper Ruud og Cecchinato sammen. Duoen har også møttes to ganger i kamp, sist i år, og begge gangene har det vært jevnt. I ATP 250-turneringen i Buenos Aires i andre kvalifiseringsrunde tapte Ruud 3-6, 6-7 (4-7), og i Szczecin i 2016 endte det med tap 7-5, 1-6, 2-6.

2018 har allerede vært Cecchinatos gjennombruddssesong. Italieneren vant i april sin første ATP-turnering. Da gikk han til topps i 250-turneringen i Budapest. 25-åringen hadde fortsatt ikke forutsett at han skulle stå i tirsdagens kvartfinale og langt fra trodd at Novak Djokovic skulle bli slått 6-3, 7-6 (7-4), 1-6, 7-6 (13-11).

– Jeg er veldig, veldig glad, fordi jeg hadde gode øyeblikk før Roland Garros. Da jeg vant min første kamp på Grand Slam-nivå føltes det veldig godt. Jeg føler nå at jeg også kan vinne i neste runde, sier Cecchinato, som er nummer 72 på ATP-rankingen.

I semifinalen venter Dominic Thiem. Østerrikeren slo Alexander Zverev 6-4, 6-2, 6-1 og er klar for sin tredje semifinale på rad i Roland Garros.

Helamerikansk
På damesiden sikret Madison Keys og Sloane Stephens en helamerikansk semifinale, og dermed er USA garantert en tennisspiller i finalen. Duoen slo henholdsvis Yulia Putinseva og Daria Kasatkina i kvartfinalen.

– Jeg superglad for dette resultatet, sa Stephens etter kampen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788