Marco Cecchinato

To useedede spillere klare for kvartfinalen i Roland Garros

Marco Cecchinato sjokkerte med å slå åttendeseedede David Goffin ut av Roland Garros.

Marco Cecchinato sjokkerte med å slå åttendeseedede David Goffin ut av Roland Garros.

Cecchinato hadde aldri kommet lenger enn første runde i en Grand Slam-turnering i sine fire tidligere opptredener på hovedtablået i de fire store turneringene. I Roland Garros har derimot italieneren overgått alle forventninger.

Italieneren måtte ha fem sett, og vant med 10-8 i det avgjørende settet første runde over Marius Copil, som Casper Ruud nylig slo i ATP 250-turneringen i München. Andre runde ble vunnet over lucky loser Marco Trungelleti, mens i tredje runde imponerte Cecchinato stort med å slå tiendeseedede Pablo Carreno Busta.

Sjokkseier
Søndag ventet David Goffin i fjerde runde, og Cecchinato lot seg ikke stoppe. 25-åringen vant det første settet 7-5, men tapte sett nummer to 4-6. I det tredje settet vartet den italienske tennisspilleren, som er nummer 72 på ATP-rankingen, opp med 6-0. I det fjerde settet sikret Cecchinato seieren med 6-3. Før Ruuds oppgjør mot Jordan Thompson i Roland Garros, trente nordmannen og Cecchinato sammen.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt. Dette er det beste øyeblikket i livet mitt, kanskje det er en drøm, for akkurat nå er jeg veldig fornøyd med kampen, sier Cecchinato.

Også på kvinnesiden har en useedet spiller lurt seg inn i kvartfinalen. Yulia Putinseva slo 26.-seedede Barbora Strycova 6-4, 6-3.

Zverev kjempet
Alexander Zverev har blitt karakterisert som en spiller som har problemer med kamper over fem sett. Nå har tyskeren vunnet fire kamper på rad, som alle har gått til fem sett. Verdenstreeren vant 4-6, 7-6 (7-4), 2-6, 6-3, 6-3 over Karen Khachanov.

En spiller som virkelig imponerte søndag var Sloane Stephens. US Open-vinneren slo 25.-seedede Anett Kontatveit 6-2, 6-0. Også Madison Keys, Dominic Thiem og Novak Djokovic er videre til kvartfinale. Caroline Wozniackis kamp mot Daria Kasatkina ble stoppet på 6-7 (5-7), 3-3.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788