Rafael Nadal tennis

Rafael Nadal møter Dominic Thiem i Roland Garros-finalen

Rafael Nadal og Dominic Thiem vant sine semifinaler fredag og er klare for finalen i Roland Garros.

Rafael Nadal og Dominic Thiem vant sine semifinaler fredag og er klare for finalen i Roland Garros.

Nadal spiller dermed søndag sin ellevte finale i den franske Grand Slam-turneringen. Spanjolen har vunnet alle de ti foregående finalene og har totalt bare tapt to kamper i Roland Garros i løpet av karrieren sin.

Fredag møtte 32-åringen Juan Martin Del Potro. Argentineren hadde lite å stille opp med mot en Nadal i storform. Gruskongen vant hele 6-4, 6-1, 6-2 og har kun tapt et sett i løpet av turneringen, mot Diego Schwartzman i kvartfinalen.

I finalen, som spilles søndag, møter Nadal østerrikske Dominic Thiem. 24-åringen var i semifinalen i Roland Garros både i 2016 og 2017, men tapte begge gangene. Denne gangen lyktes han derimot.

Thiem møtte overraskelsen Marco Cecchinato. Italieneren gjorde en god kamp og spilte lenge jevnt, men Thiem viste seg å være sterkest og vant oppgjøret 7-5, 7-6 (12-10), 6-1.

– Tiebreaket i andre settet var en stor nøkkel i kampen – han følte åpenbart alle kampene han har i beina fra de siste ukene. Hadde han vunnet tiebreaket, ville det gitt han nye krefter, det er sikkert, sa Thiem etter seieren var sikret.

Thiem ble i 2017 knust i tre sett av Nadal i semifinalen i Roland Garros og spanjolen vant 6-2, 6-0 tidligere i år i Monte Carlo. Tennisspilleren fra Østerrike har derimot tatt det foreløpig siste stikket med 7-5, 6-3 i kvartfinalen i ATP 1000-turneringen i Madrid. Da hadde Nadal vunnet 50 strake sett på rad på grus.

I lørdagens kvinnefinale møter Simona Halep amerikanske Sloane Stephens.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788