Rafael Nadal

Nadal snudde til seier – møter Del Potro i semifinalen

Rafael Nadal ble kanskje reddet av regnet og sikret seg semifinale i Roland Garros.

Rafael Nadal ble kanskje reddet av regnet og sikret seg semifinale i Roland Garros.

Onsdag ble kvartfinalen mellom Nadal og Diego Schwartzman stoppet på grunn av regnvær. Da hadde den spanske gruskongen tapt det første settet 4-6, men ledet 5-3 i det andre settet. Riktig nok stod det 3-3 i det andre settet før det første regnavbruddet.

Det som var en jevn kamp onsdag, fortsatte langt fra like jevnt torsdag. Nadal hevet seg fra dagen før og vant til slutt komfortabelt 4-6, 6-3, 6-2, 6-2. Schwartzman er likevel den første som har slått Nadal i et sett i Roland Garros siden 2016 og hindret 32-åringen i å ta Björn Borgs rekord i antall strake settseire i turneringen.

– Selvsagt hjalp avbruddet fra i går fordi det var et tøft øyeblikk i kampen for meg. Han spilte godt, og jeg spilte litt for defensivt. Jeg følte at jeg spilte med litt mer stress enn vanlig, og han var i stand til å ta kontroll på for mange av poengene, sa Nadal etter seieren og fortsatte:

– Jeg spilte mer aggressivt i dag. Jeg fortsatte å ha det samme nivået av intensitet som jeg hadde før det andre avbruddet, sa Nadal.

I semifinalen møter spanjolen Juan Martin Del Potro. Argentinerens kamp mot Marin Cilic ble også stoppet onsdag, på 5-5 i tiebreak i det første settet. Torsdag tok Del Potro de to neste poengene og vant det første settet. Cilic slo tilbake med 7-5 i sett nummer to, men Del Potro avgjorde kampen i de to påfølgende settene med 6-3 og 7-5.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788