Nadal jakter sin ellevte Roland Garros-tittel mot finaledebutant Thiem

Kan gruskongen Rafael Nadal bli vippet ned av tronen i Paris av østerrikske Dominic Thiem?

Kan gruskongen Rafael Nadal bli vippet ned av tronen i Paris av østerrikske Dominic Thiem?

Nadal har vunnet Roland Garros ti ganger tidligere og har vunnet alle finalene han har spilt i den franske hovedstaden. Totalt har det bare blitt to tap i Grand Slam-turneringen gjennom hele karrieren. Nå gjenstår bare Dominic Thiem før en ny tittel er i boks.

– Jeg vet at han har stort potensial, og jeg vet at han er en god spiller, sier Nadal om Thiem før finalen.

Siste stikk
Nadal og Thiem har møttes flere ganger de siste årene. Spanjolen slo blant annet 24-åringen semifinalen i Paris i fjor, men tapte for finaledebutanten i det siste møtet mellom dem i ATP 1000-turneringen i Madrid tidligere i år. Da vant Thiem 7-5, 6-3.

– Når grussesongen starter vet alle at han er en av spillerne som har en sjanse til å vinne hver turnering han spiller, og kanskje til og med her i Paris, fordi han er fysisk sterk. Han har styrken, sier Nadal, som ikke avslører taktikken før finalen:

– Jeg forstår at dere journalister er her for å skrive ting. Jeg kan si mye forskjellig, men det enkleste svaret  og det ekte svaret er å spille godt. Vi kan snakke om taktikk, men du må spille godt for å kunne bruke taktikken. Hvis du ikke spiller godt, er det veldig vanskelig å bruke en strategi, sier Nadal.

Tre ganger
I tillegg til det siste stikket har Thiem vunnet to ganger til i løpet av karrieren mot Nadal. De to siste tapene før seieren i Madrid kom var derimot stygge, så seieren i den spanske hovedstaden ga 24-åringen fornyet tro.

– Jeg kan ta med meg positive ting fra seierne. Hvis jeg skal slå han, må jeg spille som jeg gjorde i Roma og Madrid, men jeg er også klar over at det er tøffere her. Han liker forholdene bedre her enn i Madrid. Best av fem er også noe annet. Jeg tror det er en god ting at jeg allerede har møtt han to ganger her, sier Theim.

Oppgjøret starter 15.00 og vises på Eurosport Norge.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788