Rafael Nadal.

Nadal enkelt til kvartfinale, Schwartzman snudde til seier

Rafael Nadal hadde små startproblemer, men tok seg videre til kvartfinale i strake sett. Diego Schwartzman var like ved å ryke, men snudde i siste liten.

Rafael Nadal hadde små startproblemer, men tok seg videre til kvartfinale i strake sett. Diego Schwartzman var like ved å ryke, men snudde i siste liten.

Den spanske tennisspilleren, som ble 32 år søndag, var storfavoritt i fjerde runde av Roland Garros mot Maximilian Marterer fra Tyskland. Nadal er verdensener, mens den tyske motstanderen er rangert som nummer 70 i verden.

Tyskeren sjokkerte likevel fra start av og ledet 2-0 i det første settet. Da våknet Nadal og tok settet 6-3. Også i det andre settet viste gruskongen hvem som var best og vant 6-2. Det tredje settet ble langt jevnere, men Nadal tok seg oppskriftsmessig videre med 7-6 (7-4) i det avgjørende settet.

– Totalt sett var dette en positiv kamp for meg. Starten var ikke så positiv, men etter det hadde jeg tolv positive games, sa Nadal på pressekonferansen etter kampen.

Argentinsk motstand
Nadal møter Diego Schwartzman i kvartfinalen onsdag. Argentineren var på vei ut av Roland Garros. Mot Kevin Anderson hadde 25-åringen tapt de to første settene 1-6, 2-6 og lå under 3-5 i det tredje settet. Da snudde alt for den lille argentineren.

Schwartzman slo knallhardt tilbake og vant sett nummer tre 7-5. Det fjerde settet ble jevnt og gikk til tiebreak, men Schwartzman trakk det lengste strået og vant hele 7-0. I det femte settet avgjorde argentineren, som er 11.-seedede i turneringen, 6-2.

– Jeg er ikke sikker på hvordan jeg klarte å dra dette i land, jeg skjønner det virkelig ikke. Jeg forventet ikke at Kevin skulle spille så aggressivt fra start, og han spilte bra, mens jeg ikke var på mitt beste nivå. Jeg fokuserte bare på å gjøre jobben min og snudde det, sa Schwartzman.

På herresiden slo også Juan Martin del Potro ut John Isner med seier i tre strake sett, mens Marin Cilic slo ut Fabio Fognini etter fem sett. Kroaten tok de første to settene, men tapte de to påfølgende settene. I det femte settet var Australian Open-finalisten best.

Williams trakk seg
Det var knyttet store forventninger til oppgjøret mellom Serena Williams og Maria Sharapova i fjerde runde, men det ble aldri noe av kampen. Williams måtte nemlig trekke seg med skade. Sharapova møter dermed Garbine Muguruza i kvartfinalen. Den spanske jenta trengte bare spille to games før motstander i fjerde runde, Lesia Tsurenko, også trakk seg.

To kvinner som derimot måtte i aksjon og virkelig imponerte var Simona Halep og Angelique Kerber. Verdensener Halep vant 6-2, 6-1 over Elise Mertens, mens Kerber slo hjemmehåpet Caroline Garcia 6-2, 6-3. Duoen møtes i kvartfinalen.

Caroline Wozniacki spilte mandag ferdig sitt oppgjøret i fjerde runde. Danskens kamp mot Daria Kasatkina ble stoppet på 6-7 (5-7), 3-3 søndag. Vinneren av Australian Open klarte ikke å snu det mot den russiske jenta og tapte det andre settet 3-6.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788