Halep et steg nærmere sin første Grand Slam-tittel

Simona Halep imponerte mot Angelique Kerber og tok seg til semifinale i Roland Garros.

Simona Halep imponerte mot Angelique Kerber og tok seg til semifinale i Roland Garros.

Den rumenske verdenseneren har tapt tre finaler i Grand Slam-sammenheng, senest i Australian Open for Caroline Wozniacki, men har likevel inntatt tronen som verdens beste kvinnelig tennisspiller. Onsdag tok hun seg også et steg nærmere sin tredje finale i Roland Garros.

Halep møtte tyske Kerber i kvartfinalen. Begge har vist strålende form på den røde grusen i Paris og tatt seg til onsdagens runde uten problemer. Også i kvartfinalen var det lenge jevnt, og Kerber vant det første settet 7-6 (7-2). Deretter slo Halep tilbake og vant de to påfølgende settene 6-3, 6-2.

– Det var en tøff start, jeg misset for mye, og jeg ville for mye. Jeg ville bare glemme de første gamene, og så endret jeg meg, og det gikk mye bedre, sa Halep etter kampen.

I semifinalen blir Garbine Muguruza motstander. Den spanske tennisspilleren vant Roland Garros i 2016 og gikk til topps i Wimbledon i 2017. 24-åringen er en dame for de store anledningene og slo Maria Sharapova hele 6-2, 6-1 onsdag.

– Jeg gjorde en god prestasjon i dag, en veldig solid kamp. Jeg er fornøyd med det, sa Muguruza etter kampen.

Herrenes kvartfinaler, Rafael Nadal mot Diego Schwartzman, og Marin Cilic mot Juan Martin del Potro, ble stoppet på henholdsvis 4-6, 5-3 (30-15) og 6-6 (5-5). Oppgjørene spilles ferdig torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788