Furuset tok sin 21. strake kampseier i NM lag elite: – Vi er favoritter

Ingen lag har slått damelaget til Furuset i NM lag elite siden 2013.

Ingen lag har slått damelaget til Furuset i NM lag elite siden 2013.

Furuset har vunnet NM lag elite fire år på rad: 2014, 2015, 2016 og 2017. Forrige gang tennisklubben fra Groruddalen tapte en kamp var i 2013 mot Stabekk. Dermed er Furuset med Astrid Wanja Brune Olsen og Malene Helgø favorittene også i årets turnering.

– Vi er favoritter og har vunnet fire år på rad, så vi er klare for å ta den femte tittelen, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

Den regjerende hadde ingen problemer med å vinne lørdagens første kamp. Stabekk ble slått 7-0, og Furuset tapte kun et sett i totalt sju kamper. I samme gruppe stakk Stavanger av med seieren over Oslo Tennisklubb. Rogalendingene lå under 2-3 før de to siste kampene, men Ylva Frafjord Landa og Julia Constanze Oftedahl Knoth sikret seieren.

Ullern, Oslo Tennisklubb og Holmenkollen
I gruppe B på kvinnesiden hadde Ullern med Emilie Elde og Ine Soltveit Stange i spissen få problemer med å slå Paradis 7-0. Også Nordstrand sikret seg en seier etter å ha vunnet over Heming. Oppgjøret endte 4-3, men var allerede avgjort etter kamp nummer fem. Da vant Jenny Maria Gjøs over Lise Ulrikke Enderud Evertsen.

På herresiden var det flere jevne kamper. En av de største duellene sto mellom juniorspillerne Jakob Grøner fra Oslo Tennisklubb og Herman Høyeraal fra Ullern. Etter et dårlig første sett hevet Høyeraal seg med glimrende spill og vant i tre sett. Det var likevel ikke nok til å sikre kampseieren. Oslo Tennisklubb slo den regjerende mesteren 4-3. Eric Jonathan Valentin Hultkrantz Chesneau vant over Mirza Koristovic 1-6, 6-3, 7-5.

Også Holmenkollen vant sin første kamp lørdag. De slo nyopprykkede Bryne, som for anledningen hadde forsterket med laget med tidligere Furuset-spillere. Det holdt ikke, og rogalendingene tapte 3-4. Oskar Peter Kristoffer Stahlberg avgjorde i kamp nummer seks med seier over Marius Krogseth Tangen.

Stavanger og Snarøya
Aller best i gang kom Snarøya. Den nyopprykkede klubben leder 6-0 før siste kamp er spilt med Øystein Steiro jr. og Nils Marius Ellefsen i spissen.

I den andre kampen i gruppa leder Stavanger 4-1 og har vunnet kampen. Spillende trener Cezar Sincan Johansson avgjorde med seier i den femte kampen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788