Fem klubber med full pott i NM lag elite

Fem klubber er allerede klare for sluttspillet i NM lag elite.

Fem klubber er allerede klare for sluttspillet i NM lag elite.

Kampen om sluttspillplassene i gruppe B i dameklassen ble søndag avgjort, da Nordstrand og Ullern sikret sine andre seire. Ullern hadde få problemer med å slå Heming og vant 7-0. Laget med Emilie Elde og Ine Soltveit Stange i spissen tapte ikke et eneste sett mot Heming. Nordstrand slo på sin side Paradis 6-1, men spesielt de to doublekampene var jevne.

I gruppe A fikk Stavanger en glimrende start på oppgjøret mot Furuset. Dorothea-Abigel Faa-Hviding og Anne Sædberg Myhre sjokkerte med å slå europamesterne i U18-klassen i double fra 2016, Astrid Wanja Brune Olsen og Malene Helgø, 2-6, 7-6, 14-12. Duoen slo derimot tilbake i single og totalt vant Furuset 5-2. Laget fra Groruddalen sikret dermed sluttspillplass.

Stavanger må kjempe med Stabekk om den siste sluttspillplassen. Stabekk vant 5-2 over Oslo Tennisklubb og må vinne over rogalendingene i Stavanger onsdag for å unngå og havne i kampen om å unngå nedrykk.

I herreklassen tok Stavanger sin andre strake seier i gruppe A og er klare for sluttspill. Siddisene slo Snarøya 5-2. Etter de fire første kampene stod det uavgjort. Stavanger vant doublene, mens Nils Ellefsen og Øystein Steiro jr. vant over Marcus Anker Aarthun Sulen og Cezar Sincan Johansson. Johannes Tveit Gjerdåker, Lars Peder Minsaas og Steffen Laurens vant derimot for Stavanger.

Stabekk sikret seg den andre seieren i gruppe A søndag etter å ha vunnet 4-3 over Bygdø, tross at Fredrik Ask og Nils Victor Ahlbäck måtte trekke seg fra sine kamper. De kjemper med Snarøya om sluttspillplass onsdag.

I gruppe B tok Oslo Tennisklubb sin andre seier på rad og er sikret sluttspillplass. Laget fra hovedstaden slo Holmenkollen 4-3, selv om ener og toer, Christoffer Greve og Jakob Grøner, tapte. En doubleseier og seier fra Peter August Anker, Adrian Forberg Skogeng og Ole Tinius Stave Lepsøe sikret kampseieren.

Regjerende mester Ullern slo tilbake etter tapet for OTK lørdag. Tittelforsvareren slo nyopprykkede Bryne 5-2. Vinneren i oppgjøret mellom Ullern og Holmenkollen onsdag går til sluttspillet.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788