Casper Ruud

Casper Ruud tar med seg nyttig lærdom fra Paris: – Tar med seg erfaring

PARIS: Casper Ruud måtte se seg slått i andre runde av Roland Garros, men trener Christian Ruud er sikker på at tapet vil gjøre unggutten bedre på tennisbanen.

PARIS: Casper Ruud måtte se seg slått i andre runde av Roland Garros, men trener Christian Ruud er sikker på at tapet vil gjøre unggutten bedre på tennisbanen.

Nordmannen gikk i gjennom tre kvalifiseringsrunder og vant første runde i hovedtablået i Roland Garros. Det samme gjorde Ruud i Grand Slam-turneringen Australian Open i januar. Ingen nordmann har gjort det på Grand Slam-nivå siden Jan Frode Andersen i 2001.

– Han tar med seg erfaring, og det er viktig på veien. Han har ikke vært i så mange Grand Slam-turnering med fem sett, så det er klart at det er lærerikt for han, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

Hjem å jobbe
Særlig i fjor var overmannen Albert Ramos-Vinolas blant de bedre grusspillerne i verden og tok seg til finalen i ATP 1000-turneringen i Monte Carlo. I 2017 var Ruud nære å vinne et sett mot spanjolen, men tapte 6-7 (6-8), 4-6. Torsdag ble det tap 4-6, 2-6, 4-6.

– Han var litt bedre på alt. Han styrer alt og får flere forehander inn. Han står og låser Casper godt nede i backhanden med forehandcrossen sin, og Casper har kanskje ikke helt våpenet til å komme seg ut av det. Ramos-Vinolas styrer for mye, sier Christian Ruud.

Caspers far og trener depper derimot ikke av den grunn. Kampen skal brukes videre i treningsarbeidet.

– Han er jo langt fra utlært, så vi får komme oss hjem og notere de tingene han må bli flinkere på for å klare å møte slike motstandere, sier Ruud.

Håpte på flere feil
Christian Ruud visste at Ramos-Vinolas var en vanskelig motstander, men 30-åringens kamper i vår ga teamet derimot håp om seier.

– Casper hadde ingen dårlig dag, men spilte kanskje litt under pari. Det kunne blitt et annet resultat i morgen. Jeg hadde håpet at Ramos-Vinolas skulle gjøre litt mer feil og bli litt nervøs, men han virket selvsikker fra start og så trygg ut. Det håpte jeg han ikke skulle være, avslutter pappa Ruud.

19-åringen skal nå hjem for å trene i Norge halvannen uken, så venter en Challenger-turnering i Italia. Ruud skal også spille ytterligere en turnering i uken etter, men så er det Wimbledon-kvalifiseringen i London.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788