Viktor Durasovic slo britisk spiller i Challenger-kvalifisering

Viktor Durasovic er klar for andre runde i kvalifiseringen til ATP Challenger-turneringen i Loughborough.

Viktor Durasovic er klar for andre runde i kvalifiseringen til ATP Challenger-turneringen i Loughborough.

Den norske 21-åringen har de siste månedene utelukkende spilt Challenger-turneringer – med varierende hell. Flere ganger har det endt med tap i kvalifiseringen, men Durasovic imponerte virkelig da han tok seg i gjennom kvalifiseringen og til andre runde i Puerta Vallarta.

I forrige uke spilte nordmannen sin første turnering på europeisk jord etter noen uker i Mexico. Lørdag spilte Durasovic på ny første kvalifiseringsrunde i Challenger-turneringen i britiske Loughborough på hardcourt.

Motstander i ungguttens første kvalifiseringskamp var Neil Pauffley. 28-åringen er nummer 716 på ATP-rankingen, men var rangert som nummer 406 i 2013. I slutten av april tok briten seg til semifinale i en Futures-turnering i Tunisia.

Det var Pauffley som åpnet lørdagens kamp best. Hjemmehåpet vant det første settet 6-4 etter en dårlig start for Durasovic. Nordmannen slo derimot tilbake. I det andre settet var Nordstrand-spilleren best og vant 6-4.

I det tredje settet brøt Durasovic først, men ble brutt tilbake ikke lenge etterpå. 21-åringen klarte å bryte tilbake umiddelbart og reddet to breakballer på 5-4. Deretter spilte unggutten seg til en matchball, som han misbrukte, men lyktes på forsøk nummer to og vant settet 6-4.

Durasovic møter vinneren i oppgjøret mellom Sean Hodkin, nummer 1208 i verden, og Johannes Härteis, nummer 838 i verden. Durasovic vant over sistnevnte i 2017. Nordmannen er tredjeseedet i kvalifiseringen og den best rangert spilleren Oslo-mannen kan møte i kvalifiseringen er danske Frederik Nielsen, nummer 548 i verden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788