Viktor Durasovic

Viktor Durasovic med sjokkseier i USA

Viktor Durasovic spilte en glimrende kamp og slo nummer 184 i verden i Challenger-turneringen i Puerta Vallarta. 

Viktor Durasovic spilte en glimrende kamp og slo nummer 184 i verden i Challenger-turneringen i Puerta Vallarta. 

Nordmannen vartet tirsdag trolig opp med karrierens største seier og en av hans aller beste kamper. Durasovic storspilte nemlig mot amerikanske Christopher Eubanks og tok seg for første gang i karrieren videre til andre runde på Challenger-nivå.

Unggutten har de siste ukene forsøkt seg i ulike Challenger-turneringer i Sør-Amerika. I forrige uke var han i kvalifiseringsfinalen i Leon, men tapte. Søndag klarte han derimot for andre gang i karrieren å ta seg videre fra kvalifiseringen i en Challenger-turnering.

Formspiller
Tirsdagens motstander Eubanks var favoritt foran oppgjøret. Amerikaneren er nemlig rangert på sin høyeste plass i karrieren med sin 184.-plass på ATP-rankingen. 21-åringen var for to uker siden i finalen av en Challenger-turnering, men tapte. Søndag spilte Eubanks for andre uke på rad en finale på Challenger-nivå og gikk denne gangen til topps, for første gang i karrieren.

Durasovic viste derimot lite respekt for den nybakte Challenger-vinneren. Riktig nok ble 21-åringen brutt på sin første breakball i mot til 1-3, men slo umiddelbart tilbake i påfølgende game. På 5-6 måtte Nordstrand-spilleren redde to breakballer og sikret tiebreak.

Unggutten havnet under 0-2, men spilte seg opp til 4-3. På 6-4 fikk Durasovic to settballer, men Eubanks holdt liv i spenningen og utlignet til 6-6. Amerikaneren fulgte opp med en dobbeltfeil, og den norske motstanderen fikk en ny mulighet. Denne gangen prikket Durasovic andreserven på linja og vant 8-6 i tiebreaket.

Artikkelen forsetter under bildet

Viktor Durasovic
Viktor Durasovic imponerte stort i Mexico. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforubnd.

Durasovic fikk en dårlig start på det andre settet og ble brutt på første forsøk. Eubanks tok også ledelsen 40-15 i det påfølgende gamet, men Durasovic klarte likevel å bryte tilbake. 21-åringen fra Oslo fortsatte deretter storspillet og brøt til 4-2. Etterpå servet unggutten kampen inn og gikk videre med 6-3 i det andre settet.

Nordmannen spilte trolig en av sine beste kamper i karrieren. Durasovic var på, så og si hele kampen, og spilte spesielt meget godt på egen serve og gjorde svært få feil. I tillegg taklet han de harde servene fra Eubanks mesterlig. Selv om amerikaneren satte 12 serveess, hadde Durasovic høy kvalitet på returene han fikk tak i. Han fikk også hjelp av amerikanerens åtte dobbeltfeil. Selv satte Durasovic sju serveess og hadde fire dobbeltfeil, men tok poeng på 74 prosent av førsteservene.

Andre runde
Dermed får Durasovic for første gang i karrieren muligheten til å spille andre runde i en Challenger-turneringen. Talentet har med det allerede sikret seg 13 poeng på ATP-rankingen.

I andre runde må trolig Durasovic igjen opp mot sitt aller beste nivå. Da venter Ante Pavic, nummer 266 i verden. Den kroatiske 29-åringen har en besteplassering i karrieren som nummer 132 fra 2014.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788