Tennisekspert tror at Halep sikrer sin første Grand Slam-tittel

Simona Halep er rangert som verdens beste tennisspiller og har vært nære ved å vinne en Grand Slam-tittel flere ganger. Nå tror Christer Francke at rumeneren går til topps.

Simona Halep er rangert som verdens beste tennisspiller og har vært nære ved å vinne en Grand Slam-tittel flere ganger. Nå tror Christer Francke at rumeneren går til topps.

– Jeg kan liste opp 15 til 20 spillere som kan vinne. Skal jeg plukke ut noen, så er det Simona Halep, sier Frankce til Tennis-Norge.

Tre ganger, to i Roland Garros og i Australian Open i år, har Halep blitt nummer to i en Grand Slam-turnering. I 2017 ble hun derimot for første gang i karrieren verdensener.

– Det er kanskje på tide at Halep, som har tapt finaler, vinner. Jeg holder en knapp på henne. Det er mulig for henne å løpe opp om mange baller  i Paris, sier Francke.

Åpent
Etter at Serena Williams tok en pause for å bli mamma, har dametennisen vært preget av ekstremt mange ulike vinnere, både i WTA- og Grand Slam-turneringene. I fjor gikk for eksempel Jelena Ostapenko svært overraskende til topps i Roland Garros.

– Dameklassen er alltid håpløs åpen. Ostapenko kan godt gå langt og har gode minner derfra. Petra Kvitova og Karolina Pliskova har gjort det bra i de siste turneringene på grus. Det ville vært overraskende om de vant en Grand Slam-turnering på grus, men formen er der. Caroline Wozniaci bør ha en sjanse på grus, sier Francke, som også nevner noen andre navn:

– Kiki Bertens slo i gjennom for to år siden i Paris og kan gjøre det bra. Sloan Stephens skal heller ikke avskrives. Garbine Muguruza hvis humøret er der. Du har spillere som Anett Kontatveit og Kaia Kanepi, som kan slå hvem som helst, hvis de først treffer riktig, sier Francke.

Sharapova og Williams
To spillere det er knyttet spenning til er Maria Sharapova og Serena Williams. Førstnevnte har spilt seg bedre og bedre etter dopingutestengelsen, mens sistnevnte foreløpig ikke har spilt mye etter mammacomebacket.

– Williams stiller nok for å vinne, men jeg tror ikke hun vinner. Likevel kan hun være tøff å møte tidlig for mange, sier Francke, og forteller videre om Sharapova:

– Hun spiller seg tilbake i form og har tidligere egentlig vært best på grus. Hun er en som absolutt kan vinne og er en stor outsider, avslutter Francke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788