Ruuds motstander før andre kvalifiseringsrunde: – Casper er en smart spiller

Daniel Elahi Galan måtte kjempe hardt for å ta seg til andre kvalifiseringsrunde og mener at han spiller nokså likt Casper Ruud.

Daniel Elahi Galan måtte kjempe hardt for å ta seg til andre kvalifiseringsrunde og mener at han spiller nokså likt Casper Ruud.

Ruud tok seg videre fra første kvalifiseringsrunde på en time og 14 minutter, mens Galan brukt nærmere tre timer på å slå den franske spilleren Benjamin Bonzi foran over tusen franske tilskuere. To tiebreaks avgjorde i colombianerens favør.

– Det var en tøff kamp. Bonzi løp som bare det og returnerte hver ball, selv om jeg la all kraft i forehanden. Jeg måtte kjempe og publikum var fantastiske, oppsummerte Galan til Tennis-Norge etter oppgjøret mandag.

Christian Ruud så kampen
Både trener Christian Ruud og analysespesialist Øivind Sørvald så deler av oppgjøret mellom Galan og Bonzi. Det var første gang duoen så onsdagens motstander i aksjon.

– Jeg synes han hadde en ganske god førsteserve, og han server ganske hardt, men flatt, så vi får håpe at den er ganske lesbar. Det får Casper finner ut av onsdag. Jeg synes han totalt sett var ganske bra med tung forehand og kan steppe inn på backhand, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

Da Tennis-Norge snakket med Galan etter seieren over Bonzi var 21-åringen optimistisk, men han har likevel respekt for Ruud.

– Han er en smart spiller som spiller fantastisk på grus. Jeg spiller også bra, så vi får se. Jeg må gi alt og forhåpentlig kan jeg vinne, sier Galan.

– Hva er dine styrker på banen?

– Jeg og Casper prøver på det samme, vi prøver å være offensive. Jeg vet at jeg allerede er offensiv, og det må jeg fortsette med. Da får jeg kanskje et resultat, sier Galan.

Nummer 238
På ATP-rankingen er Galan plassert på 238.-plass med en 233.-plass fra april som sin beste rangering. Unggutten har vært i to Challenger-semifinaler i vår.

– Han gjør en del ting bra og er en ung spiller på vei oppover, så vi forventer en tøff motstander. Casper har også spilt bra i det siste, og det føles bra ut. Vi kommer inn med gode ambisjoner og tanker, så får vi bare se. Vi må bare spille, og vi kan ikke spå noe på forhånd. Det er små marginer i denne sporten, avslutter, Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788