Casper Ruud

Ruud-teamet spent før Roland Garros-trekningen: – Veldig bra oppkjøring

Søndag blir det klart hvem Casper Ruud må slå for å nå hovedrunden i Roland Garros. Trener Christian Ruud er forberedt på tøffe kamper.

Søndag blir det klart hvem Casper Ruud må slå for å nå hovedrunden i Roland Garros. Trener Christian Ruud er forberedt på tøffe kamper.

– Vi vet at det er mange gode spillere her. Casper kan risikere å møte spillere som Simone Bolelli, Martin Klizan og Thanasi Kokkinakis, flere spillere som har et topp 50-nivå inne på sine beste dager. Jeg kunne sikkert nevnt ti andre slike spillere, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

Han og hovedpersonen selv, Casper, har vært på plass i Paris for å trene helt siden fredag. Duoen ser fram til å vite hvem Ruud skal møte på veien mot hovedrunden i den franske hovedstaden.

– Han får en fin oppladning og litt ro i Paris. Trekningen har litt å si for mulighetene, sier Christian Ruud.

Solid oppkjøring
Da oppkjøringen til Roland Garros startet for alvor etter Davis Cup-kampen mot Irland i april, mente både far og sønn at nøkkelen til suksess på grusen i Paris var å spille mange kamper. Med to Challenger-finaler på to uker har Ruud fått mange oppgjør under beltet.

– Det har vært veldig bra. Han har fått mange kamper på grus, og det var vært en bra blanding av kamper. Nå har han fått tid til å restituere seg oppsummerer Christian Ruud.

Casper Ruud
Casper Ruud starter Roland Garros-kvalifiseringen mandag. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Denne uken ble det nemlig tap i første runde av Challenger-turneringen i Heilbronn. Det bekymrer ikke treneren.

– Hvis det var en turnering han skulle tape i første runde, så var det kanskje i Heilbronn, det kan ha vært bra, selv om aldri vet helt hva som er best for neste turnering. Han fikk en dårlig oppladning til Heilbronn med et fly som ble åtte timer forsinket og en tidlig kamp dagen etterpå. I tillegg møtte han Dustin Brown, som spiller urytmisk. Den kampen er glemt allerede, sier Christian Ruud.

– Blitt bedre
Den siste måneden har Casper Ruud slått flere spillere som han tapt for på samme tidspunkt i fjor. Trener Christian Ruud ser klar framgang hos unggutten.

– Det som har vært positivt er at han har blitt bedre til å takle spillerne som spiller raskt og server bra, de som gir han dårlig tid, og han ikke har spilt så bra mot tidligere. Han har blitt bedre i returspillet og takler andre type spillere, sier Ruud, som tror mange spillere frykter sønnen i Paris.

– Mange ser at Casper har spilt bra i det siste, og mange vil nok synes at det er en tøff trekning om de trekker Casper, som ikke har seeding. Vi trener på småting og gjør alt som skal til for å være klare. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å forbedre oss, og det kan være en ball her og der som avgjør mot Caspers favør, sier Ruud.

Tennis-Norge er fra mandag på plass i Paris for å følge Casper Ruud i Roland Garros.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788