Casper Ruud

Ruud strålte – videre til semifinale i Braga

Casper Ruud gjorde en ny imponerende kamp og tok seg videre til semifinale i ATP Challenger-turneringen i Braga.

Casper Ruud gjorde en ny imponerende kamp og tok seg videre til semifinale i ATP Challenger-turneringen i Braga.

Den norske 19-åringen viser strålende form på grusen i Portugal. Etter en litt rufsete start servemessig på turneringen, gjennomførte Ruud i fredagens kvartfinale en perfekt kamp fra start til slutt.

Unggutten var heller ikke favoritt før kvartfinalen. Motstander Yannick Hanfmann er nummer 132 på ATP-rankingen og slo Ruud i to sett for litt under et år siden i andre runde av Challenger-turneringen i Marburg. I forrige uke vant tyskeren et sett over verdenstreer Alexander Zverev.

God start
Både Ruud og Hanfmann startet godt i kvartfinalen. Duoen holdt begge servene sine fram til 3-2. Da spilte Ruud seg til kampens første breakball og utnyttet muligheten. Unggutten angrep Hanfmanns serve og fulgte opp med godt nettspill. Dermed gikk nordmannen opp i 4-2. Deretter holdt Ruud egen serve og brøt på ny til 6-2.

I det andre settet kom Hanfmann raskt inn i spillet han viste i starten av det første settet, men igjen fikk tyskeren trøbbel på 2-3. Ruud spilte seg til to breakballer og på Hanfmanns andreserve viste Snarøya-gutten ingen nåde og gikk opp i 4-2. Historien fra det første settet gjentok seg, og Ruud vant settet 6-2 og avgjorde oppgjøret etter rundt en times spill.

Ruud spilte totalt en meget god kamp. Servingen tok seg opp fra de to første kampene i turneringene. I tillegg fortsatte stortalentet å vise glimrende spill fra grunnlinjen, både i returspillet, med forehand og backhand. Flere ganger jobbet nordmannen flott defensivt.

Talentduell
I semifinalen er det duket for en ny talentduell. Da venter vinneren i oppgjøret mellom ungguttene Alex De Minaur, nummer 109 i verden, og Felix Auger-Aliassime, nummer 189 i verden. Sistnevnte vant Ruud over for to uker siden.

Plassen i semifinalen gir Ruud 29 nye ATP-poeng og fører nordmannen opp på en plass rundt 164.-plass på ATP-rankingen. Dermed fortsetter klatringen etter finaleplassen i Challenger-turneringen i Francavilla og plassen i andre runde i ATP 250-turneringen i München.

PS: Les om Roger Federers neste mål, at Casper Ruud er sikker på topp 100-plassering, Caroline Wozniacki ble historisk og Grigor Dimitrov i den nyeste utgaven av magasinet Tennis-Norge.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788