Casper Ruud

Ruud klatrer på ATP-rankingen – Federer ny verdensener igjen

Casper Ruud fortsetter klatringen på verdensrankingen, mens fra sofakroken overtok Roger Federer førsteplassen.

Casper Ruud fortsetter klatringen på verdensrankingen, mens fra sofakroken overtok Roger Federer førsteplassen.

Ruud har imponert de siste ukene med to Challenger-finaler på like mange uker. Nordmannen har likevel ikke gått helt topps, selv om unggutten i store perioder imponerte i søndagens finale mot Pedro Sousa i Braga.

Prestasjonen i Portugal ga Ruud 48 nye ATP-poeng. Det gir en klatring på 20 plasser fra 174.-plass til 154.-plass på verdensrankingen. De to neste ukene kan Ruud hente enda flere poeng gjennom spill Challenger-turneringen i Heilbronn og Roland Garros. Allerede tirsdag er Snarøya-gutten i aksjon mot Dustin Brown.

I toppen av verdensrankingen har det blitt et skifte. Rafael Nadal måtte forsvare mye poeng fra i fjor og var avhengig av å ta seg til finalen i ATP 1000-turneringen i Madrid. Etter å ha vunnet 50 sett på rad på grus siden Roma-turneringen i fjor, ble det stopp i kvartfinalen mot Dominic Thiem.

Dermed tar Federer over tronen som verdens beste tennisspiller – uten å ha spilt en kamp siden Miami Open. Sveitseren blir heller ikke å se tilbake på banen før en turnering i Stuttgart, like før Wimbledon.

På WTA-rankingen beholder Simona Halep førsteplassen foran Caroline Wozniacki.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788