Casper Ruud

Ruud kjempet og imponerte, men tapte for toppspiller

Casper Ruud hang til tider meget godt mot Roberto Bautista Agut, men den spanske motstanderen viste klasse og gikk videre til kvartfinalen i ATP 250-turneringen i München.

Casper Ruud hang til tider meget godt mot Roberto Bautista Agut, men den spanske motstanderen viste klasse og gikk videre til kvartfinalen i ATP 250-turneringen i München.

Det var knyttet stor spenning til hva formspilleren Ruud kunne gjøre mot nummer 14 i verden, Bautista Agut. Den norske unggutten var på søndag i finalen av en Challenger-turnering og gjorde en god kamp da han slo Marius Copil, nummer 86 i verden. Derfor håpte det norske tennispublikummet på en aldri så liten sensasjon.

For i andre runde ventet en verdensstjerne i Bautista Agut. Spanjolen har vunnet både en ATP 250- og 500-turnering i 2018 og er en svært solid spiller. Veteranen gjør sjelden feil på banen, noe som også var tilfellet mot Ruud.

Kjempet
Det norske håpet har tidligere vist at han på maksdager henger med toppspillerne i verden, blant annet mot Pablo Carreno Busta og Albert Ramos Vinolas. Mot førstnevnte hadde Ruud matchball i semifinalen av ATP 500-turneringen i Rio i 2017.

Åpningen av kampen mellom Ruud og Bautista Agut var jevn. Ruud klarte derimot ikke å ta noen poeng på spanjolens to første servegame, men dominerte likevel på egen serve. Nordmannen hang virkelig godt med og fikk flere ganger vist fram den solide forehanden sin fra grunnlinjen. I tillegg imponerte Norges beste rangerte herrespiller med god serving.

Casper Ruud gjorde en god kamp mot en spiller i verdenstoppen. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Fram til 4-5 hadde det ikke vært noen breakballer i settet, men da falt Ruuds konsentrasjon, og Bautista Agut sikret seg tre settballer. Ruud reddet to av dem, men tapte settet 4-6.

I det andre settet fortsatte Bautista Agut godt på egen serve, men Ruud holdt også egen serve. Likevel ble unggutten brutt på 1-1 til 1-2. På 1-4 reddet 19-åringen fem breakballer i et langt og jevnt game, der Ruud virkelig ikke ga seg og viste stor vilje, som ikke fikk noe ting gratis fra Bautista Agut. Spanjolen vant sett nummer to 6-3.

Selvtillit
Turneringen har sannsynligvis, til tross for torsdagens tap, gitt Ruud fornyet selvtillit. Seieren mot Copil i strake sett viser at tennisspilleren fra Norge kan yppe seg med spillere i hovedrunden i Grand Slam-turneringene. Oppgjøret mot Bautista Agut viser også at Snarøya-gutten ikke er sjanseløs mot de aller beste i verden.

Spillet i München har i tillegg gitt Ruud 20 nye ATP-poeng. I neste uke spiller nordmannen trolig en Challenger-turnering på grus i Braga. Deretter følger en Challenger-turneringen i Heilbronn før Roland Garros-kvalifiseringen starter.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788