Casper Ruud

Roland Garros-eventyret over for Casper Ruud

PARIS: Albert Ramos-Vinolas endte Casper Ruuds ferd i andre runde av Grand Slam-turneringen Roland Garros.

PARIS: Albert Ramos-Vinolas endte Casper Ruuds ferd i andre runde av Grand Slam-turneringen Roland Garros.

Den norske 19-åringen har hatt en fantastisk vår med to finaler på Challenger-nivå og oppturen har fortsatt i Roland Garros. Ruud tok seg enkelt videre fra kvalifiseringen og viste styrke mental styrke ved å slå Jordan Thompson i fem sett mandag i første runde.

I onsdag ventet derimot langt tøffere motstand i spanske Albert Ramos-Vinolas. 30-åringen er nummer 36 i verden og har en høyeste plassering som nummer 17 i verden. I fjor var spanjolen i finalen av ATP 1000-turneringen i Monte Carlo og like etterpå slo han Ruud i to strake sett i ATP 500-turneringen i Barcelona.

Vanskelig start
Ramos-Vinolas har likevel vist svakere form i årets sesong, og derfor hadde Ruud og teamet et håp om at det var mulig å slå den rutinerte spanske tennisspilleren, men det ble for tøft.

Nordmannen startet dårlig og ble brutt umiddelbart til 0-1. Ruud skapte likevel et håp da han brøt tilbake til 2-2, men Ramos-Vinolas var sterkest. Spanjolen tok settet 6-4.

Også i det andre settet tapte nordmannen, og Ramos-Vinolas vant 6-2. Ruud hadde selv flere muligheter til å bryte, men klarte ikke utnytte mulighetene. I tillegg satt ikke servene like bra som tidligere på det røde underlaget i Paris.

I det tredje settet var det liten tvil. Ramos-Vinolas brøt nok en gang på første forsøk. Spanjolen hadde også flere breakmuligheter i Ruuds neste servegame, men denne gangen reddet Ruud forsøkene. Nordmannen spilte seg opp utover i settet og reddet to matchballer på egen serve. Det holdt likevel ikke og nordmannen tapte 4-6.

Ruud møtte en svært god motstander. Ramos-Vinolas gjorde meget å feil og viste rutinen sin på de aller fleste av de avgjørende poengene. Likevel hang Ruud i store deler godt med, men det ble for tøft.

Penger
Deltakelsen i Paris har likevel vært lukrativ. Unggutten er trolig garantert en plass rundt nummer 136 på ATP-rankingen. I premiepenger er tennisspilleren fra Snarøya sikret nærmere 800.000 kroner. Også med tanke på å nå NextGen-finalen ligger nordmannen nå godt an.

Videre i sommer skal unggutten hovedsakelig spille Challenger-turneringer på grus fram til Wimbledon. Der skal Ruud spille kvalifiseringen til Grand Slam-turneringen på gress.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788