Jelena Ostapenko

Regjerende Roland Garros-vinner Ostapenko utslått i Paris

PARIS: Jelena Ostapenko ble overraskende slått ut allerede i første runde av Roland Garros. 

PARIS: Jelena Ostapenko ble overraskende slått ut allerede i første runde av Roland Garros. 

Den latviske tennisspilleren sjokkerte mange da hun gikk til topps i Roland Garros ut fra intet i fjor. Forventingene var derfor høye til Ostapenko foran returen til Paris, men det ble ingen lykkelig slutt for stortalentet.

20-åringen fikk problemer allerede i første kamp mot Kateryna Kozlova. Ostapenko lå under både 1-3 og 2-4 i det første settet, men kom tilbake til 5-5. Likevel tapte hun sett nummer én 5-7. I det andre settet ledet verdensfemmeren 2-0, men Kozlova skulle vise seg å være best søndag. Den ukrainske jenta vant settet 6-3.

– Det var en forferdelig dag på kontoret for meg. Jeg spilte kanskje på 20 prosent av det jeg egentlig kan spille. Jeg gjorde rundt 50 upressede feil og så mange dobbeltfeil. Denne kombinasjonen ga meg et dårlig resultat, sa Ostapenko på pressekonferansen etter kampen.

Egyptisk debut
Mohamed Safwat røk ut i kvalifiseringsfinalen, men på morgenkvisten søndag trakk Viktor Troicki seg, og egypteren ble kastet inn som lucky loser mot tredjeseedede Grigor Dimitrov på hovedbanen Phillipe Chartier. 27-åringen ble dermed første egypter siden 1996 til å spille en Grand Slam-turnering.

– Jeg fant det ut cirka en time før kampstart. Jeg varmet opp klokka ni og var ferdig halv ti. Så gikk jeg for å signere meg ut og deretter traff jeg på turneringslederen. Han spurte meg om jeg hadde hørte nyhetene, og jeg svarte at jeg visste at jeg var en plass fra å spille. Da sa han at jeg skulle på banen klokken 11.00, sa Safwat på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Mohamed Safwat
Mohamed Safwat (til venstre) imponerte mot Grigor Dimitrov. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Egypteren, som i februar slo Simen Sunde Bratholm 6-4, 6-1 i Davis Cup, begynte dårlig mot Dimitrov. Bulgareren vant det første settet 6-1. Utover i kampen spilte Safwat seg virkelig opp og fikk publikum med seg på sin side. Safwat sikret seg hederlige resultater i de to siste settene og en god opplevelse med 4-6 og 6-7 (1-7).

– Dette er definitivt en milepæl i karrieren min. Jeg feirer det jeg har gjort denne uken. Denne uken har endret mye for meg, og jeg nyter det. Jeg må lære av dette, og jeg må se på denne kampen for å se hva som kan forbedres for å klatre enda høyere på rankingen, sa Safwat.

Fransk helt
Foruten Ostapenkos tap, var det får overraskelser på den første dagen i Roland Garros. Det franske wildcardet Corentin Moutet overrasket derimot mot Ivo Karlovic.

19-åringen, som tidligere har tapt finalen i juniorturneringen, møtte nummer 93 i verden, Ivo Karlovic. Moutet viste at fransk ungdommelighet og støtte fra publikum slår kroatisk rutine. Unggutten, som ligger plassert på 143.-plass på ATP-rankingen, vant 7-6 (9-7), 6-2, 7-6 (7-5).

– Jeg prøve å innse at dette åpenbart en god prestasjon, og jeg er glad for at jeg vant i første runde, men som jeg sa tidligere har jeg jobbet gjennom året for å være i stand til å gripe slike øyeblikk. Så dette er litt belønning for arbeidet mitt, sa Moutet på pressekonferansen etter kampen.

To andre overraskelser i søndagens kamper var Qiang Wangs seier 6-4, 7-5 over niendeseedede Venus Williams og Yulia Putinsevas seier over 22.-seedede Johanna Konta.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788