Rafael Nadal tennis

Rafael Nadal satte ny utrolig rekord

Ingen har vunnet flere sett på rad på samme underlag enn det Rafael Nadal har gjort på grus.

Ingen har vunnet flere sett på rad på samme underlag enn det Rafael Nadal har gjort på grus.

Spanjolen har i lang tid blitt ansett som den store gruskongen i tennis. Nadal vant nemlig den store grusturneringen Roland Garros ni ganger mellom 2005 og 2014. Etter noen år borte fra tronen slo 31-åringen tilbake i 2017 med sin første tittel i turneringen siden 2014.

Og det er ikke bare Roland Garros-tittelen fra 2014 som har bidratt til Nadals gjenerobring av grustronen. Den spanske tennislegenden har ikke tapt et eneste sett på grus siden kvartfinalen i ATP 1000-turneringen i Roma i fjor.

Med seieren 6-3, 6-4 over Diego Schwartzman torsdag i ATP 1000-turneringen i Madrid står Nadal med enorme 50 settseire på rad på grus. Dermed slo han John McEnroes rekord på 49 settseire på rad fra 1984. Amerikaneren satte rekorden på teppe.

– Når karrieren min er over, er dette ting som kommer til å være der for alltid. Det er vanskelig å være i stand til å vinne 50 sett på rad. Vel, nå er det over. La oss ikke snakke om det mer og la oss fortsette med det som vi har foran oss. Det er det jeg fokuserer på, sa Nadal etter at bragden var i boks. 

Den forrige spilleren som vant i et sett over Nadal er for øvrig Borna Coric.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788