Casper Ruud

Offensiv Ruud etter overbevisende seier: – Føler at jeg har mer å gå på

Casper Ruud slo Thiago Monteiro på en time og 15 minutter, men trengte ikke å hente ut sitt aller best i første kvalifiseringsrunde i Roland Garros.

PARIS: Casper Ruud slo Thiago Monteiro på en time og 15 minutter, men trengte ikke å hente ut sitt aller best i første kvalifiseringsrunde i Roland Garros.

Den norske 19-åringen slo Monteiro 6-3, 6-3 etter en rotete start. Ruud uttalte like etter kampen at han fikk mye gratis av sin brasilianske motstander. Det lover bra for fortsettelsen i Roland Garros.

– Jeg føler at jeg har mer å gå på. Det er ting som kan være bedre før det er perfekt, men det var en god dag, og jeg spilte solid fra begge sider, noe som førte til at jeg vant, sier Ruud til Tennis-Norge i Paris.

– Skal kjøre på
Ruud er inne i sin sjette turneringsuke på rad. Unggutten sa før konkurranseturnéen startet at det å få mange kamper under beltet kunne være nøkkelen for suksess i Frankrike. Det står nordmannen fortsatt på.

– Jeg har spilt en del kamper, og en del lurer på om jeg kanskje har spilt for mange kamper, men når det går bra er det gøyere enn når man er ute og taper for mange kamper. Det er godt for motivasjonen, sier Ruud.

Snarøya-gutten har nemlig tatt seg til to Challenger-finaler og slått en topp 100-spiller i ATP 250-turneringen i München. I samme turnering spilte Ruud jevnt mot topp 15-spilleren Roberto Bautista Agut, men måtte se seg slått til slutt.

– Nå har jeg spilt mye bra kamper, vunnet mange bra kamper og gått til noen finaler, så selv om jeg er på den sjette turneringsuken, så er jeg klar for Roland Garros som om det er den første uken. Så lenge kroppen er fin skal jeg kjøre på, sier Ruud offensivt.

Perfekt
I forrige uke måtte Ruud derimot se seg slått allerede i første runde av Challenger-turneringen i Heilbronn. Da ble den tidligere toppspilleren Dustin Brown for sterk. Resultatet kan ha vist seg å ha gitt nordmannen en perfekt oppladning til Grand Slam-turneringen i Paris.

– Det var omtrent det. Det var bittert der og da å tape, og jeg følte at jeg var nær, selv om Brown er en type som spiller opp og ned, man vet aldri med han. På den måten var det en tøff kamp, men på annen måte var det kanskje bra at jeg tapte kampen og fikk komme her og trene noen dager, avslutter Ruud.

Ruud spiller neste kamp onsdag mot Daniel Elahi Galan, nummer 243 i verden.

PS: Les om Roger Federers neste mål, at Casper Ruud er sikker på topp 100-plassering, Caroline Wozniacki ble historisk og Grigor Dimitrov i den nyeste utgaven av magasinet Tennis-Norge.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788