Nadal med overkommelig trekning i Roland Garros: – Det viktigste stedet i karrieren min

PARIS: Rafael Nadal unngår de store kanonene i de innledende rundene i Paris og har havnet på en enklere side av tablået.

Spanjolen er den store favoritten til å vinne Roland Garros og oddsen ble trolig ikke høyere etter torsdagens trekning i Paris. Nadal trakk Alexandr Dolgopolov i første runde. Ukraineren er nummer 54 i verden, men har tapt i sju av to møter mot Nadal. 29-åringen vant derimot to oppgjør på rad i 2014 og 2015.

– Jeg har hatt mange av mine viktigste øyeblikk på tennisbanen her i Paris. Alle vet at dette er det viktigste stedet i karrieren min, og hver gang jeg er her nyter jeg det, sa Rafael Nadal på trekningsseremonien. 

– Motivasjonen er på topp
Går Nadal videre til andre runde blir vinneren i kampen mellom Joao Sousa, nummer 48 i verden, og Guido Pella, nummer 81 i verden, motstander. Den første seedede spilleren Nadal kan møte er Richard Gasquet, rangert som nummer 30.

Rafael Nadal smilte lurt etter trekningen. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

– De siste ukene har vært positive. Suksessen jeg har hatt de siste ukene hjelper på selvtilliten, men motivasjonen min er alltid på topp her. Jeg hadde første trening her torsdag, og jeg fokuserer på å ha gode trening før turneringen starter, sa Nadal.

Andre seedet spillere Nadal kan støte på før finalen er Denis Shapovalov, Jack Sock, Diego Schwartzman, Phillip Kohlschreiber, Feliciano Lopez, Kevin Anderson, Marin Cilic, Adrian Mannarino, Fabio Fognin, Kyle Edmund, John Isner, Tomas Berdych, Albert Ramos-Vinolas og Juan Martin del Potro.

Halep på farlig sti
På kvinnesiden kan verdensener Simona Halep møte outsiderne Kristina Mladenovic og Elise Mertens i henholdsvis tredje og fjerde runde.

Vinneren av forrige Grand Slam-turnering, Caroline Wozniacki, kan møte Alize Cornet og Carla Suarez Navarro i de samme rundene. Regjerende mester på kvinnesiden er Jelena Ostapenko fra Latvia.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788