Rafael Nadal

Nadal før titteljakten i Paris: – Gode nyheter for meg at Federer ikke er her

PARIS: Rafael Nadal vil sette en ny tittel i Roland Garros like høyt  som de andre elleve, selv om hans argeste konkurrent, Roger Federer, ikke er på plass.

PARIS: Rafael Nadal vil sette en ny tittel i Roland Garros like høyt  som de andre elleve, selv om hans argeste konkurrent, Roger Federer, ikke er på plass.

– Det er akkurat det samme for meg om Roger er her eller ikke. Jeg kan ikke si at seieren til Roger eller seieren til Novak Djokovic her ikke var flott da jeg var skadet, det ville ikke vært rettferdig. Det er dårlige nyheter for turneringen, men ikke for meg. En seier vil bety akkurat det samme for meg, uansett, sa Nadal på en pressekonferanse, som Tennis-Norge var til stede på, før turneringsstart.

Spanjolen har vunnet hele elleve titler i Roland Garros og er på jakt etter sin tredje. Nadal står i tillegg med en sinnssyk statistikk i den franske hovedstaden.

To tap
Nadal har nemlig vunnet 79 av 81 kamper på det røde underlaget i Paris. Det er ingen tvil om at Roland Garros er noe spesielt for 31-åringen, selv om han ikke er helt sikker på hvorfor det alltid har gått så bra i nettopp denne Grand Slam-turneringen.

– Det er grus jeg har hatt mest suksess på i løpet av karrieren min. Det er den mest viktige turneringen i karrieren min og samtidig er det fem sett. Det er ulikt, sa Nadal.

Gruskongen har hatt en flott oppkjøring. To av tre oppkjøringsturneringer, i Barcelona og Roma, har Nadal gått til topps i. Først like etter at Nadal satte rekord i antall settseire på rad på samme underlag med 50 strake, tapte han en kamp i Madrid. Etterpå slo Nadal sterkt tilbake i Roma.

– Alle vet at Madrid er den grusturneringen som er mest forskjellig fra de andre, og samtidig den vanskeligste, fordi ballen flyr en del. Men selvfølgelig, jeg tapte i en kamp jeg ikke spilte godt, så det var selvsagt viktig for meg å bli værende på riktig sted mentalt for å være klar til Roma, og det klarte jeg, sa Nadal.

Djokovic?
Mange nevner Novak Djokovic som en svært aktuell finalekandidat. Serberen har vært borte med skade, Nadal blir ikke overrasket om den tidligere verdenseneren står på motsatt side i en eventuell finale.

– Novak er en av de beste spillerne i tennishistorien. Han kommer ikke tilbake, han har alltid vært der. Noen ganger når du kommer tilbake fra skade er det vanskelig å spille godt fra start av, men han spilte en flott turnering i Roma, og det er ingen tvil om at han er en av kandidatene til å vinne her, sa Nadal.

Nadal spiller mot Simone Bolelli mandag kveld.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788