Malene Helgø

Malene Helgø videre i Karlskrona

Malene Helgø tok en forventet seier i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Sverige.

Malene Helgø tok en forventet seier i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Sverige.

Den norske 18-åringen imponerte onsdag ved å slå sjetteseedede Cristina Adamescu, nummer 666 på WTA-rankingen. I andre runde torsdag var det forventet, på papiret, en enklere kamp for Helgø. Furuset-spilleren måtte finne seg i å være favoritt og levde opp til forventningene.

Helgø møtte nemlig urangerte Julita Saner som måtte kvalifisere seg for hovedrunden. 19-åringen har vært rangert som nummer 989 på verdensrankingen, men har bare tatt poeng i to internasjonale seniorturneringer det siste året. Dermed er den svenske jenta ikke rangert på rankingen.

Saner hang til tider bra mot Helgø, men det var jenta fra Fjellhamar som skulle vise seg å være sterkest. Sølvvinneren fra NM brukte en time og 30 minutter på å slå den svenske motstanderen 6-3, 6-4. Det første settet var jevnt til 3-3, mens i det andre settet kom Saner tilbake fra 1-5 til 4-5.

Helgøs neste motstander er andreseedede Irina Ramialison. 26-åringen fra Frankrike er nummer 534 på verdensrankingen, men har en besteplassering som nummer 243 fra 2014. Den franske jenta vant i januar en 15.000-dollarsturnering.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788