Full ordkrig mellom svenske tennisspillere: – Ymer-brødrene har ikke hatt samme resultater som oss

Toppspilleren Johanna Larsson synes de svenske tennisjentene får langt mindre oppmerksomhet enn hva de faktisk fortjener.

Toppspilleren Johanna Larsson synes de svenske tennisjentene får langt mindre oppmerksomhet enn hva de faktisk fortjener.

De siste årene har den svenske turneringen Swedish Open i Båstad inneholdt både en ATP 250-turnering og en WTA-turnering. I 2018 strekker derimot økonomien ikke til, og dermed har turneringsledelsen valgte å droppe kvinneturneringen. Det har fått Larsson til å se rødt.

– De kunne markedsførte oss jenter enda mer. På herresiden blir de markedsført mye bedre, der man bruker Ymer-brødrene som trekkplastre. De har ikke i det hele tatt hatt de samme resultatene som oss jenter, sier Larsson til SVT.

– Trodde du var bedre enn som så
Larsson er nemlig rangert som nummer 82 i verden og var i 2016 på 45.-plass. I tillegg er Rebecca Petersson på full fart oppover rankingen etter er skadeavbrekk og er for øyeblikket nummer 113 på WTA-rankingen, en plass bak hennes bestenotering satt i april. Samtidig nærmer Cornelia Lister seg topp 100 på doublerankingen.

Til sammenligning er Elias og Mikael Ymer nummer 135 og 360 på ATP-rankingen. Likevel har storebror Elias reagert på Larssons uttalelser.

– Sverige er vårt land og alt som er til fordel for landet har både min og Mikaels fulle støtte. Jeg synes som deg at det er synd at kvinnenes Swedish Open legges ned og at det hjelper unge jenter å ha noen å se opp til, som deg og Sofia Arvidsson, for eksempel. Jeg håper at turneringen en dag kommer tilbake. PS: Jeg trodde du var bedre enn dine kommentarer mot min bror og meg. #StayClassy, skriver Elias på Instagram.

–Unødvendig
Etter Ymers innlegg kastet også Peterson seg inn i debatten.

– Det er veldig vanskelig å være enig i at svensk dametennis får den oppmerksomheten den fortjener. Det handler ikke om spesifikke personer, men hvordan dametennisen markedsføres, skriver blant annet Peterson, og avslutter:

– Å uttrykke at damene ikke vil herrene godt er bare unødvendig, for det er ikke budskapet.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788