Francke peker ut Nadal som soleklar favoritt i Roland Garros: – Svært god i fem sett

Christer Francke er ikke i tvil: Tenniskommentatoren tror Rafael Nadal stikker av med sin 11. tittel i Roland Garros.

Christer Francke er ikke i tvil: Tenniskommentatoren tror Rafael Nadal stikker av med sin 11. tittel i Roland Garros.

– Det er en fordel for han at det er fem sett, selv om han fikk en skade i Australian Open på grunn av belastningen. Han kommer mer til sin rett på grus, og er vanskeligere å slå i best av fem sett. Jeg er ikke redd for fysikken hans, sier Francke til Tennis-Norge.

Nadal er den ubestridte gruskongen. Nylig tok han sin 50. strake settseier på grus – ingen har vunnet flere sett på rad på samme underlag.

– Nadal er favoritt på grus, han er favoritt i Roland Garros, sier Francke, om spilleren som har vunnet tre av fire oppkjøringsturneringer han har spilt før Grand Slam-turneringen i Paris.

Thiem og Djokovic
Den eneste som faktisk har slått Nadal på grus siden Roland Garros i fjor, er Dominic Thiem. Østerrikeren slo spanjolen i kvartfinalen av ATP-turneringen i Madrid etter at den 50. strake settseieren var sikret. Tidligere har Thiem slitt stort mot Nadal.

– Jeg tror ikke vi skal legge så mye i det, ettersom Madrid ligger litt i høyden, og da går det litt fortere på grus. Kombinasjonen mellom det og at Thiem spiller bra førte til seieren i Madrid. Likevel vil Thiem nå gå inn i en kamp mot Nadal og ikke tro at han automatisk taper. Han har fått troen på at Nadal kan slåes, mener Francke.

En annen spiller Francke er spent på, er den tidligere verdenseneren Novak Djokovic. Serberen nærmer seg gamle takter etter et lengre skadeavbrudd.

– Han blir bedre og bedre, særlig etter at han fikk tilbake sitt gamle team. Han styrer seg tilbake på sporet, og jeg tror vi får se Djokovic bedre. Han blir farlig, men må finne formen, kanskje spille seg i form og få kjørt to eller tre enklere kamper i starten. Det blir spennende, og jeg tror Djokovic er den eneste som virkelig kan true Nadal, sier Francke.

Flere outsidere
Eurosports tennisekspert nevner også flere andre spillere som kan gjøre det bra, men er avhengig av at mye skal klaffe.

– Kanskje Alexander Zverev på sitt aller beste, men det er bare en ørliten sjanse. Han har ofte problemer med kamper i fem sett. Juan Martin del Potro er ikke noen grusspiller. David Goffin kan og Fabio Fognini er en luring. Stanislas Wawrinka sier at han er nesten like bra som før, sier Francke, og fortsetter:

– Stefanos Tsitsipas er farlig og Kyle Edmund, selv om han spiller litt vel fort. De nye kommer, men det virker ut som at Nadal må gå ut på dato, avslutter Francke.

Hovedrunden i Roland Garros starter søndag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788