Casper Ruud. Tennis-Norge.

Casper Ruud tapte for showmannen Brown

Rutinerte Dustin Brown ble for god for Casper Ruud i første runde av ATP Challenger-turneringen i Heilbronn.

Rutinerte Dustin Brown ble for god for Casper Ruud i første runde av ATP Challenger-turneringen i Heilbronn.

Etter tre fine turneringsuker på rad med to Challenger-finaler og en seier mot en topp 100-spiller, skulle Ruud tirsdag i aksjon i sin siste turnering før Roland Garros-kvalifiseringen starter om litt under en uke. Nordmannen ble forsinket fra Braga og landet først mandag kveld i Tyskland, grunnet uvær.

På motsatt banehalvdel ventet også sterke Dustin Brown. 33-åringen er kjent som en stor underholder på tennisbanen med mange triks på lur. Ofte spiller han svært uforutsigbart, men også ujevnt, selv om toppnivået er høyt. For øyeblikket er tyskeren rangert som nummer 156 i verden, men har en besteplassering som nummer 64 fra 2016.

Varierende
I det første settet hadde Ruud og Brown god kontroll på egen serve. Ingen klarte å skaffe seg en breakball i løpet av settet og spilte varierende i returgamene. Både Ruud og Brown gjorde flere upressede feil. I tiebreaket var Brown sterkest og vant 7-4.

Det andre settet startet dårlig for Ruud. Brown virker oppgiret og spilte meget godt. Tyskeren brøt til 3-1 på oppgjørets første breakball, men deretter slapp veteranen seg ned og virket uinspirert. Ruud spilte seg til sin første breakballer på 2-4 og brøt til 3-4. Også på 4-4 fikk unggutten tre breakballer og gikk opp i 5-4. Nordmannen servet inn settet til 6-4.

Dermed ble det et tredje og avgjørende sett. Brown tok seg sammen igjen og ga Ruud kampen. Igjen spilte begge godt på egen serve. På 2-3 måtte Ruud redde to breakballer på deuce, men klarte til slutt å utligne til 3-3.

I Ruuds neste servegame førte en marginal dobbeltfeil og deretter en glimrende retur fra Brown til tre breakballer i mot. Ruud reddet en av dem med et ess, men det hjalp lite da Snarøya-gutten fulgte opp med en ny dobbeltfeil. Brown fikk muligheten til å serve inn kampen og gjorde ingen feil. Tyskeren vant settet 6-3 og avgjorde kampen.

God motstander
Ruud spilte ikke sin beste kamp mot Brown, men tyskeren hadde også til tider en svært god dag på jobben med utrolig vinnere og satte i tillegg hele 13 serveess.

Med tanke på det tøffe kampprogrammet de siste ukene, kan tapet i Heilbronn i første runde være gunstig for Roland Garros. Kvalifiseringen starter allerede i mandag i neste uke. Tennis-Norge følger turneringen fra Paris.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788