Casper Ruud storspilte på nytt i Roland Garros – klar for andre runde

PARIS: Casper Ruud spilte en fantastisk kamp og tok seg videre fra første runde i Roland Garros.

PARIS: Casper Ruud spilte en fantastisk kamp og tok seg videre fra første runde i Roland Garros.

Den norske unggutten fortsetter å vise sin enorme kapasitet på tennisbanen. Nordmannen spilte sin aller første hovedrunde i Roland Garros og sin andre hovedrunde i karrieren på Grand Slam-nivå. Likevel feide Ruud motstander Jordan Thompson, som spiller sin 12. hovedrunde i en Grand Slam-turnering, til slutt av banen, selv om han hadde en dupp midtveis i kampen.

– Det var veldig gøy. Det hang i en tynn tråd på slutten, så det var ekstremt deilig, sier Casper Ruud etter kampen.

19-åringen hadde i utgangspunktet satset på å få en av de store stjernene, men for vinnersjansene var trekningen av Thompson ypperlig. 24-åringen er rangert som nummer 85 i verden med en besteplassering som nummer 63 fra 2017. Casper og trener Christian Ruud var enige om at australieren stod godt til nordmannens spillestil, men fryktet rutinen hans fra Grand Slam-nivå og kamper over fem sett.

Kjempstart
Det skulle også vise seg å være en riktig betraktning. Tennisspilleren fra Snarøya stormet ut av startblokkene og var fullstendig overlegen i det første settet. Det meste stemte for nordmannen, mens Thompson fikk svært lite til. Ruud vant settet hele 6-1.

I det andre settet hevet Thompson seg fra start. Australieren brøt til 1-0 og holdt deretter serve, men så sviktet det igjen, og Ruud fant tilbake til den gamle rytmen. Norges beste rangerte tennisspiller vant de neste fire gamene. Selv om Thompson brøt tilbake og utlignet til 4-4, viste Ruud seg sterkest og brøt da det gjaldt som mest til 6-4.

– Det gikk kanskje litt for lett i starten. Jordan misser litt, og Casper spilte stort og bra også, så det var ingen tvil om at han fikk litt bakoversveis av Casper sitt spill, sier trener Christian Ruud til Tennis-Norge.

Også i det tredje settet fikk Ruud en tøff start. Nordmannen ble brutt i sitt første servegame og klarte ikke  utnytte en breakball i det påfølgende gamet. Stortalentet havnet under 0-4 før han tok sitt første game, og tapte settet 2-6.

Det fortsatte dårlig i det fjerde settet. Nordmannen ble brutt til 1-2 og hadde ikke samme flyt i de to første settene. Han spilte seg likevel opp og holdt resten av servegamene sine, men spilte seg ikke til breakballer og tapte settet 4-6.

– Jordan er rutinert. Han har vært topp hundre en del år og har spilt en god del Grand Slam-turneringer, så han begynner å finne fram til svakhetene til Casper. Han begynner å serve bra med mye kick og spiller hurtig på backhanden til Casper, og det er kanskje ikke det Casper liker. Han fikk liksom ikke komme til med forehanden etter hvert, sier Christian Ruud.

Dermed ble det et femte og avgjørende sett, akkurat som i første runde av Australian Open mot Quentin Halys. På 3-2 spilte Ruud seg til en breakball for første gang på lang tid. Den første ble reddet, men på deuce skaffet nordmannen seg en ny breakmulighet og gikk opp i 4-2.  Ruud sikret seg videre spill i Roland Garros med seier 6-4 i det femte settet.

Overkommelig motstand?
I andre runde venter Albert Ramos-Vinolas, nummer 36 i verden. Spanjolen vant over Ruud i Barcelona i fjor, men nordmannen hadde settball i tiebreak i det første settet. 30-åringen slo mandag Mikhail Kukushkin, nummer 91 på ATP-rankingen, i første runde av Roland Garros.

– Jeg gleder meg til den kampen. Han er en veldig god grusspiller. Jeg har sett at han har gått på noen tap i år som han ikke gikk på i fjor. Casper spilte bra mot han i fjor, sier Christian Ruud.

Uansett vil seieren i første runde gi fortsatt klatring på verdensrankingen. Ruud vil nå trolig være garantert en plass rundt nummer 136 på rankingen. I premiepenger er den tidligere norgesmesteren sikret nærmere 800.000 kroner.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788