Casper Ruud

Casper Ruud stormet til ny finale

Casper Ruud glitret på tennisbanen i NextGeneration-duellen mot Alex De Minaur og er klar for finale i ATP Challenger-turneringen i Braga.

Casper Ruud glitret på tennisbanen i NextGeneration-duellen mot Alex De Minaur og er klar for finale i ATP Challenger-turneringen i Braga.

Tennisspilleren fra Snarøya er i sin andre Challenger-turnering på rad klar for finale. For tok uker siden spilte nemlig unggutten sin første finale på nivået siden september 2016. Nå har Ruud på to uker doblet antallet Challenger-finaler i karrieren.

Prestasjonen i Braga kan foreløpig karakteriseres som sterkere enn da det endte med finaletap i Francavilla. Ruud har, på papiret og rankingmessig, møtt flere bedre rangerte spillere i Portugal enn i Italia. I tillegg har spillet virkelig vært av høy klasse i flere kampene.

Strålende spill
I lørdagens semifinale ventet Alex De Minaur. Den australske 19-åringen er med sin 109.-plass den hittil best rangerte spilleren Ruud har møtt i de to Challenger-turneringene. De Minaur imponerte stort i starten av sesongen da han tok seg til finale og semifinale i to ATP 250-turneringer i Australia. Det var derfor knyttet store forventninger til talentduellen mellom Ruud og De Minaur.

Ruud har de siste ukene vist strålende form ikke bare i Challenger-turneringer, men også ved å slå nummer 86 i verden Marius Copil og spille jevnt med nummer 14 i verden, Roberto Bautista Agut, i ATP 250-turneringen i München.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud
Casper Ruud da han vant i første runde av Australian Open i januar. Foto: Nicolai Saxegaard.

Lørdag fortsatte Ruud å vise glimrende form på grusen i Braga. Oppgjøret begynte jevnt, men på 2-1 fikk Ruud en mulighet til å bryte, uten å benytte den. Stortalentet fra Norge fortsatte å presse De Minaur og på 4-3 sikret 19-åringen seg 40-0 og tre breakballer. På det andre forsøket gikk nordmannen opp i 5-3 og servet etterpå settet inn til 6-3.

I det andre settet fikk Ruud en fantastisk start. Den tidligere norgesmesteren brøt til 1-0 umiddelbart, men måtte redde en breakball i påfølgende servegame. Deretter fortsatte Ruud storspillet og brøt til 3-0, mens i det neste servegamet gikk han opp i 4-0. Ledelsen beholdt Norges best rangerte tennisspiller, og han vant settet 6-2.

Ruud startet uken i Braga rufsete, men tok seg likevel videre fra første runde på en heller dårlig dag. Også i andre runde slet unggutten til tider på egen serve, mens det i kvartfinalen løsnet for fullt. Mot De Minaur tok nordmannen med seg det gode spillet fra kvartfinalen og gjorde en meget solid kamp. Ruud gjorde få feil og servet mesterlig kampen i gjennom.

Klatring
Med finaleplassen er Ruud garantert 48 ATP-poeng og vil sikre seg 80 nye ATP-poeng om han vinner søndagens finale. Skulle det bli tap, vil unggutten klatre fra 174.-plass til 153.-plass. Finaleseier gir 147.-plass.

Motstander i finalen blir fjerdeseedede Pedro Sousa. 29-åringen vil ha hjemmepublikummet i ryggen, og portugiseren er rangert som nummer 144 i verden. I 2017 vant Sousa tre Challenger-turneringer.

PS: Les om Roger Federers neste mål, at Casper Ruud er sikker på topp 100-plassering, Caroline Wozniacki ble historisk og Grigor Dimitrov i den nyeste utgaven av magasinet Tennis-Norge.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788