Casper Ruud

Casper Ruud stormet til kvalifiseringsfinalen i Roland Garros

Casper Ruud feide Daniel Elahi Galan av banen og tok seg enkelt videre fra andre kvalifiseringsrunde i Roland Garros.

PARIS: Casper Ruud feide Daniel Elahi Galan av banen og tok seg enkelt videre fra andre kvalifiseringsrunde i Roland Garros.

Nordmannen vant mandag i første kvalifiseringsrunde over Thiago Monteiro på en time og 14 minutter, uten å ta ut sitt aller best. Også i onsdagens andre kvalifiseringsrunde hadde Ruud få problemer med å ta seg videre. Denne gangen brukte stjerneskuddet en time og åtte minutter.

– Jeg fikk mange baller inn og mange returer inn. Han er en høy kar som server ganske bra, og han er nok vant med å få mye gratis på serven, men jeg returnerte bra og fikk mange av returene med bra lengde og i spill, sier Ruud Tennis-Norge. 

Dermed er Casper Ruud bare et steg unna å ta seg til sin andre strake hovedrunde i en Grand Slam-turnering. I januar ble 19-åringen den første nordmannen siden 2001 til å nå hovedrunden i en av de fire store turneringene. Den gangen kvalifiserte han seg for Australian Open.

Drømmestart
På papiret har Ruud fått en overkommelig trekning og i onsdagens kamp møtte Snarøya-gutten en motstander som aldri tidligere har forsøkt seg på et høyere nivå enn i Challenger-turneringer. På ATP-rankingen er Galan plassert på 238.-plass med en 233.-plass fra april som sin beste rangering. Unggutten har vært i to Challenger-semifinaler i vår.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud viste god form i Paris. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Derfor visste teamet rundt Ruud lite om Galan. Kanskje førte det til at unggutten var desto mer skjerpet fra start av i oppgjøret. I motsetning til i mandagens kamp åpnet Norges best rangerte tennisspiller med å bryte til 1-0. Mesteparten av sett nummer én handlet om Ruud, som brøt ytterligere én gang og vant settet 6-2.

I det andre settet startet Ruud på nytt godt. 19-åringen brøt med en gang til 1-0, og Galan virker frustrert. Likevel klarte 21-åringen å skaffe seg sin første breakball for kampen på 1-2, men Ruud reddet seg inn med en glimrende serve og sikret seg 3-1. Det norske stortalentet brøt også til 4-1, men ble brutt tilbake like etterpå. Ruud fikk deretter kontroll på egen serve igjen og vant sett nummer to 6-4.

– Jeg føler at jeg var litt bedre enn han i spill bakfra, og det viste også på resultatet, bortsett fra på slutten. Jeg er i god matchform for øyeblikket, sier Ruud til Tennis-Norge. 

Franskmann?
Kvalifiseringsfinalen i Roland Garros spilles fredag. Da møter Ruud vinneren i oppgjøret mellom Akira Santillian, nummer 211 i verden, og franskmannen Alexandre Muller, nummer 377 på ATP-rankingen. Kampen spilles senere onsdag.

Onsdagens seier er også lukrativ i form av penger og ATP-poeng. Ruud har allerede sikret seg 16 poeng og rundt 200.000 norske kroner med i bagasjen hjem fra Frankrike.

PS: Les om Roger Federers neste mål, at Casper Ruud er sikker på topp 100-plassering, Caroline Wozniacki ble historisk og Grigor Dimitrov i den nyeste utgaven av magasinet Tennis-Norge.

Det koster 350 kroner + frakt for et abonnement på de fire utgavene i 2018 eller 99 kroner + frakt for et blad. Bestill magasinet Tennis-Norge her (eller send en mail til abonnement@tennis-norge.com):

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Abonnement eller antall blad

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788