Ruud-Rico-Bautista

Casper Ruud spiller mot tidligere elev av gamletreneren: – Jeg har gitt en god rapport

Casper Ruud får torsdag bryne seg på toppspilleren Roberto Bautista Agut og har fått nyttig tips av tidligere trener Pedro Rico inn mot kampen.

Casper Ruud får torsdag bryne seg på toppspilleren Roberto Bautista Agut og har fått nyttig tips av tidligere trener Pedro Rico inn mot kampen.

Nordmannens hovedtrener fram til mars i år trente nemlig Ruuds neste motstander i ATP 250-turneringen i München, Bautista Agut, før han tok over ansvaret for unggutten i mai i 2014. Det kan bli gull verdt for Ruud i torsdagens oppgjør mot spilleren rangert på 14.-plass i verden.

– Jeg har selvsagt gitt en god rapport om Bautista Agut til Casper. Jeg reiser ikke med Casper for øyeblikket, men er fortsatt i kontakt med han og teamet, sier Rico til Tennis-Norge.

Suksess
Rico trente Bautista Agut i en god periode i 30-åringens karriere. Med Rico som trener klatret den erfarne spanjolen fra 81.-plass til 27.-plass på verdensrankingen. Det var manager Venke Aure som foreslo Rico som Ruuds trener.

– Jeg hadde kjent Pedro i flere år. Så da han ringte og sa at han var ferdig med Bautista Agut, begynte hodet mitt å koke. Jeg fikk til et møte de i mellom i Alicante i mai 2014 og resten er historie, sier Aure til Tennis-Norge.

Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut er Casper Ruuds neste motstander. Foto: Shutterstock.com.

Selv om Bautista Agut både er en tidligere elev og landsmann av Rico, er det Ruud spanske Rico, som tidligere har fått i stand treninger mellom duoen, holder med i torsdagens kamp. Tennistreneren tror Ruud kan overraske.

– Casper har ingenting å tape og er inne i en god periode på grus etter finale i forrige uke og seier mot en topp 100-spiller i strake sett. Bautista er alltid en veldig tøff og solid motstander, men Casper vil få sine sjanser om tennisen hans er på plass, sier Rico.

Sterk sesongåpning
Bautista Agut har åpnet 2018 sterkt. I januar vant den spanske tennisspilleren en ATP 250-turnering i Auckland og i februar gikk han til topps i en ATP 500-turnering i Dubai.

– Det blir en tøff kamp. Han er ikke nummer 14 i verden uten grunn. Han har spilt bra i år og vunnet et par turneringer, men jeg får prøve å vise at jeg er i god form for tiden og fighte på. Jeg har trent litt med han, så jeg får prøve å tenke på hva jeg gjorde bra da, sier Ruud i en video på sin egen Facebook-side.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788