Casper Ruud

Casper Ruud slo topp 90-spiller i ATP 250-turnering

Casper Ruud tok seg tirsdag videre til andre runde i ATP 250-turneringen i München.

Casper Ruud tok seg tirsdag videre til andre runde i ATP 250-turneringen i München.

Den norske unggutten fortsetter å vise god form på grusen i Europa. I forrige uke tok Ruud seg til finale i ATP Challenger-turneringen i Francavilla for første gang på nivået siden september 2016, men tapte søndag for Gianluigi Quinzi i selve finalen.

Allerede tirsdag måtte Ruud i aksjon igjen, og fikk, på papiret, langt fra den verste trekningen. Unggutten ble trukket mot kvalifiseringgspilleren Marius Copil. Trekningen skulle også vise seg å være mer enn overkommelig for 19-åringen fra Snarøya som spiller turneringen på wildcard.

Topp 90
Copil spilte solid i kvalifiseringen til turneringen i München. Rumeneren er så godt rangert som nummer 86 på ATP-rankingen og har en topplassering som nummer 73 fra februar i 2018. Da tok 27-åringen seg helt til finalen av ATP 250-turneringen i Sofia, men tapte 6-7 (6-8), 7-6 (7-4), 4-6 for Mirza Basic.

Casper Ruud
Casper Ruud da han vant i første runde av Australian Open i januar. Foto: Nicolai Saxegaard.

I tirsdagens oppgjør ble det jevnt, men Ruuds serving ble avgjørende. Duoen spilte meget solid på egen serve i det første settet, og ingen spilte seg til breakball. Dermed endte settet i tiebreak, der Ruud startet best og beholdt forspranget. Nordmannen vant settet med 7-3 i tiebreaket.

Det andre settet fortsatte som det første settet. Både Copil og Ruud spilte godt på egen serve, men på 1-2 kom Copil for første gang i oppgjøret til deuce. Ruud reddet likevel gamet og på 3-3 spilte nordmannen seg fram til kampens aller første breakball. Stortalentet var nådeløs og gikk opp i 4-3.

Deretter knuste Ruud til med et nytt solid servegame og brøt på ny. Nordmannen vant 6-3 uten å ha fått en eneste breakball i mot. Ruud vant poeng på hele 78 prosent av førsteservene og 67 prosent av andreservene.

Bautista Agut neste
I andre runde venter en stor utfordring. Da er motstanderen Roberto Bautista Agut, nummer 14 i verden. Spanjolen har i 2018 vunnet en ATP 250-turnering og en ATP 500-turnering. 30-åringen er andreseedet i Tyskland, og Ruud har aldri tidligere møtt en spiller så høyt rangert.

– Jeg tar en kamp av gangen. Det hadde vært gøy å vinne den, men jeg fokuserer på den første kampen nå, sa Ruud til Tennis-Norge, før oppgjøret mot Copil.

Oppgjøret mellom Ruud og Bautista Agut spilles onsdag eller torsdag. Plassen i andre runde gir også Ruud 20 nye ATP-poeng og rundt 55.000 kroner.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788