Casper Ruud

Casper Ruud seiret i slitekamp

Casper Ruud måtte lenge kjempe, men til slutt løsnet det og jevngamle Evan Furness ble slått i ATP Challenger-turneringen i Braga.

Casper Ruud måtte lenge kjempe, men til slutt løsnet det og jevngamle Evan Furness ble slått i ATP Challenger-turneringen i Braga.

Den norske 19-åringen er klar for en ny uke med turneringsspill og har etter en liten uke i Norge forflyttet seg til Challenger-turneringen i portugisiske Braga. Ruud er inne i en fin periode med finaleplass i Challenger-turneringen i Francavilla og seier i første runde av ATP 250-turneringen i München.

Tirsdag var unggutten på ny i aksjon, og motstander var franske Furness. Franskammen er for øyeblikket rangert som nummer 476 på ATP-rankingen og har gått gjennom kvalifiseringen for å nå hovedrunden. 19-åringen har vunnet en Futures-turnering i år og var nylig i finalen av en turnering på samme nivå, men måtte trekke seg underveis i kampen. Ruud og Fruness har møttes to ganger tidligere, begge gangene i juniorutgaven av Roland Garros. Ruud vant begge oppgjørene.

Jevnt
Ruud fikk en svært dårlig start på oppgjøret, og det var lenge svært jevnt. Til slutt klarte derimot nordmannen å sikre seg seieren i to sett.

Snarøya-gutten sov nemlig litt fra start av og havnet under 0-2. Ruud brøt deretter tilbake, men ble brutt igjen umiddelbart. Norges best rangerte tennisspiller utlignet senere til 4-4 etter et langt og intenst game. Det var først på sitt fjerde breakforsøk på 40-40 at Ruud i å bryte. Etterpå servet stortalentet inn settet til 6-4 etter 49 minutters spill.

Også det andre settet startet jevnt og intenst. Det første gamet ble langt og etter flere gameballer for Ruud, var det Furness som brøt. Ruud slo tilbake på franskmannens serve i det påfølgende gamet og så løsnet det for nordmannen. Ruud brøt til 3-1 og hadde få problemer med å holde serve resten av oppgjøret. Dermed vant han det andre settet 6-3.

Østerriker neste
Motstanderen i andre runde er allerede klar og blir Dennis Novak fra Østerrike. 24-åringen er nummer 198 på ATP-rankingen og kvalifiserte seg for første gang i karrieren for hovedrunden i en Grand Slam-turnering under Australian Open i år. Østerrikeren vant hele sju Futures-turneringer i 2017.

En plass i andre runde gir Ruud fem ATP-poeng. Neste oppgjør spilles onsdag eller torsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788