Casper Ruud

Casper Ruud optimistisk etter trekningen: – En type spiller jeg er mer komfortabel med

PARIS: Casper Ruud må vente to, kanskje tre dager, før hovedrunden i Roland Garros starter. Tiden fram til kampen mot Jordan Thompson skal brukes til terping.

PARIS: Casper Ruud må vente to, kanskje tre dager, før hovedrunden i Roland Garros starter. Tiden fram til kampen mot Jordan Thompson skal brukes til terping.

– Det har vært mange kamper og poengspill i det siste, så jeg skal prøve å terpe litt, men også holde det gående med poengspill. Jeg skal terpe litt der jeg kan bli bedre og føler må være klar for i neste kamp, sier Ruud til Tennis-Norge.

På søndagens trening skal Ruud spille med italienske Marco Cecchinato. Unggutten føler italienerens spillestil ligner på motstanderen i hovedrunden.

– Jeg skal se litt på hva Thompson gjør bra og prøve å få pappa eller noen andre til å spille likt han. Jeg skal også, selvfølgelig, hvile og spise mye. Det blir jo tøffere med fem sett, sier Ruud.

– Bite fra meg
Mange tror Ruud har gode muligheter til å ta seg videre fra første runde. 19-åringen ser lyst på sjansen for avansement.

– Det blir en spennende kamp. Han er helt klart en spillbar motstander, en som spiller om poengene. Kanskje er han en type spiller jeg er mer komfortabel å spille mot enn en spiller som slår og server hardt, som jeg tidligere har slitt mot. Han er en god spiller og blant de 100 beste i verden, så det blir en utfordring, men jeg tror at jeg kan klare å bite fra meg om jeg har en bra dag, forteller Ruud.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud
Casper Ruud ser fram til kampen mot Jordan Thompson. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

Tennisspilleren fra Snarøya uttalte før motstanden var klar at han ønsket en av de store stjernene i første runde. Ruud er likevel fornøyd med trekningen.

– Det er mer sjanse å vinne mot Thompson enn Dominic Thiem eller Novak Djokovic, som også var en mulighet, men det hadde vært gøy å møte en av de største stjernene. Jeg vil jo selvfølgelig vinne, og det handler om å få resultater i denne idretten. Det er helt klart at Thompson er en grei trekning, og det kunne ha vært verre. Det er en trekning midt på treet, sier Ruud.

Liverpool-kamp
Lørdag skal derimot Ruud lade opp på en helt annen måte. Unggutten skal se Champions League-finalen mellom Liverpool og Roma.

– Jeg skal se på Liverpool i kveld. Det er jo «You never walk alone», som vi sier, forteller Ruud med et smil.

Nordmannen har tidligere ikke uttalt seg om hvilket fotballag han er fan av, men kom nylig ut av skapet som Liverpool-supporter på Twitter.

– Jeg er ikke verdens største fan, men hvis jeg har et fotballag jeg er fan av, så må jeg si Liverpool. Det er egentlig bare fordi Anfield var den første fotballstadion jeg var på. Jeg spilte en av Anders Borgs tennisturneringer i byen, og da fikk vi dratt innom Anfield, og jeg kjøpte en Torres-drakt. Etterpå har jeg alltid hatt et øye for Liverpool. Det er ikke sånn at jeg kan alle spillerne på Liverpools lag, men jeg synes bare at det er kult at jeg var der som liten, og derfor heier jeg på dem, sier Ruud.

– Men Mohammed Salah vet du hvem?

– Salah kan jeg, han vet vel de fleste hvem er etter hvert, ler Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788