Casper Ruud

Casper Ruud om tennisbragden: – Det er disse øyeblikkene jeg jobber for

PARIS: Casper Ruud fikk tankene på riktig spor igjen før det avgjørende femte settet i første runde mot Jordan Thompson.

PARIS: Casper Ruud fikk tankene på riktig spor igjen før det avgjørende femte settet i første runde mot Jordan Thompson.

Ruud ble første nordmann siden 2001 til å ta seg videre til andre runde i Roland Garros da Thompson ble slått i fem sett. Også i Australian Open måtte unggutten ha fem sett for å ta seg til andre runde, og den erfaringen kan ha vært gull verdt mandag.

– Det var helt klart en viktig erfaring å ha med meg. Som sist gang tenkte jeg da vi begynte det femte settet at det er dette jeg trener for hver dag, og det er disse øyeblikkene jeg jobber hardt for hver dag for å komme til, og da skal man i hvert fall gi alt, sier Ruud til Tennis-Norge.

Mental prestasjon
Den norske 19-åringen sjokkerte motstander Thompson fra start av. De to første settene ble enkelt vunnet 6-1 og 6-4. Så snudde det. Australieren på motsatt side av nettet spilte seg opp og vant de to neste settene. Dermed måtte Ruud snu kampen og nullstille seg mentalt for å avgjøre kampen.

– Jeg startet ganske bra og hadde to fantastisk sett i starten, så føler jeg at jeg mister litt intensitet og mening med spillet. Da er de gode spillerne på med en gang og utnytter det så godt de kan. I det femte settet tenkte jeg at den beste får vinne, og da klarte jeg å få et break. Seieren jeg hadde i Australia var hjelpende, det vil jeg helt klart si, sier Ruud.

Pappa og trener Christian Ruud så at ikke alt stemte for sønnen utover i kampen, blant annet på kroppsspråket. 45-åringen er derfor imponert over måten Casper Ruud hentet seg inn i igjen på og hyller den mentale prestasjonen.

– Det er bra. Casper er en matchspiller, egentlig, og liker disse store kampene, så jeg tror at han klarer å finne fram sitt beste når det er viktig. Selv om han gjør et litt dårlig tredje og fjerde sett, så har han det mentale til å snu det og ville vinne, og ikke minst prestere på disse store arenaene. Det er veldig gøy å se, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

Fuktighet
For tiden er det høy luftfuktighet i Paris, værforhold som Ruud tidligere har hatt problemer med å spille i og av den grunn trukket seg fra flere kamper etter at han har gått tom for energi. Unggutten var etter hvert redd for at det skulle felle han også mot Thompson.

– Fuktigheten kan ha spilt inn de andre gangen. I hvert fall når det kommer brått på, og jeg ikke har fått trent i det. Nå har det vært ganske varmt de siste dagene i Paris, men i dag var det ganske lummert og sånt. Det var jo overskyet, noe som er ganske deilig, men det var ganske fuktig og litt varmere enn det pleier å være i Paris, så det kan være at det spilte inn. Jeg føler derimot ikke at påvirket meg så mye som de andre gangene, forklarer Ruud.

Snarøya-guttens neste kamp blir spilt onsdag eller torsdag mot Albert Ramos-Vinolas.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788