Casper Ruud

Casper Ruud møter nytt stortalent: – Det er en del prestisje

Casper Ruud fortsatte det gode spillet på tennisbanen fredag. I lørdagens semifinale i Challenger-turneringen i Braga blir det et ekte NextGen-oppgjør mellom nordmannen og Alex De Minaur.

Casper Ruud fortsatte det gode spillet på tennisbanen fredag. I lørdagens semifinale i Challenger-turneringen i Braga blir det et ekte NextGen-oppgjør mellom nordmannen og Alex De Minaur.

– Det er en del prestisje, og mange av oss tenker nok at dette bare er det første av mange møter mellom oss. Jeg tror det blir kult, spesielt med tanke på NextGeneration-opplegget ATP har, sier Ruud til Tennis-Norge.

ATP er inne i sitt andre år med fokus på den neste generasjonen tennisspillere, kalt NextGeneration, med egen årsranking for spillerne opp til 21 år. De sju beste spillerne, samt et wildcard, avslutter sesongen med en finale i Milano, akkurat som de åtte beste herrene gjør i London under ATP-sluttspillet.

Nær seier i ATP 250-turnering
I lørdagens semifinale venter Alex De Minaur. Australieren ligger på sjetteplass i kampen om å nå Milano etter at unggutten tok seg til semifinale i ATP 250-turneringen i Brisbane og finale i ATP 250-turneringen i Sydney på hjemmebane i januar. 19-åringen er bare noen måneder yngre enn Ruud og nummer 109 på ATP-rankingen.

– Det blir nok en tøff kamp. Han er en luring og har spilt veldig bra i år. Han er en oss unge håpefulle. Han spiller med mye energi og har et stort spill. Jeg må nok fighte for hvert poeng skal jeg slå han, sier Ruud.

De Minaur er med sin sjetteplass per dags dato inne i NextGen-finalen. Ruud ligger på 10.-plass, 124 poeng bak Dennis Shapovalov på sjuendeplass og 189 bak De Minaur. Nordmannen har derimot plukket mye poeng den siste tiden og satser på en tur til Italia.

– Det er helt klart et av de store målene i år, og jeg ønsker å avslutte sesongen der, sier Ruud.

Revansj
For andre Challenger-turnering på rad tok Ruud fredag revansj over en spiller han tapte for i fjor. For to uker siden ble Felix Auger-Aliassime slått, mens fredag slo 19-åringen Yannick Hanfmann som feide nordmannen ut av Challenger-turneringen i Marburg i fjor.

– Det er selvfølgelig deilig å slå disse spillerne. Jeg skulle gjerne vunnet over dem i fjor, men det er deilig å revansj og snu statistikken. Det er positivt, og det er ikke alltid man får denne muligheten.

Mot Hanfmann brukte Ruud bare 58 minutter på å ta seg videre fra kvartfinalen. Snarøya-gutten fikk en enklere kamp enn forventet mot tyskeren, som i forrige uke vant et av tre sett i oppgjøret mot verdenstreer Alexander Zverev.

– Ja, det kan man si. Han slo meg sist, så jeg var klar for en tøff kamp. Denne gangen spilte jeg bedre selv. Jeg servet bra og på de viktige poeng var jeg sterkest i ballduellene og vant. Jeg har flyt og har fått opp selvtilliten. Hanfmann spilte rimelig bra mot Zverev, og det var en fordel for meg at han ikke gjorde det i dag, sier Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788