Casper Ruud møter gammel kjenning i Roland Garros-kvalifiseringen

Casper Ruud har gode minner fra forrige oppgjør mot motstanderen i første kvalifiseringsrunde i Roland Garros.

Casper Ruud har gode minner fra forrige oppgjør mot motstanderen i første kvalifiseringsrunde i Roland Garros.

Nordmannen møter Thiago Monteiro i første kvalifiseringsrunde i Paris. Brasilianeren er nummer 114 på ATP-rankingen, men har en besteplassering som nummer 72 fra februar 2017.

På samme tid som Monteiro var i nærheten av sin høyeste ranking i karrieren, møtte han Ruud på nordmannes beste punkt i karrieren: I ATP 500-turneringen i Rio, der Ruud tok seg til semifinale og var en matchball unna finaleplass. Unggutten vant 6-2, 7-6 (7-2) over Monteiri

Nå møtes duoen igjen, rundt klokken 11.30 mandag, og Ruud har vist god form i oppkjøringen til Grand Slam-turneringen i Paris. 19-åringen har kommet til to finaler på Challenger-nivå og andre runde i en ATP 250-turnering.

Monteiro har på sin side ikke vist ekstraordinær form den siste tiden. 24-åringen startet sesongen bra med semifinale i ATP 250-turneringen Ecuador Open. Deretter har det vært stille fra den brasilianske tennisspilleren, men Monteiro har vist stigning i formen ved å ha gått gjennom kvalifiseringen og til andre runde i ATP 250-turneringen i Istanbul, samt kvartfinale på Challenger-nivå i sine to siste turneringer.

– Mange ser at Casper har spilt bra i det siste, og mange vil nok synes at det er en tøff trekning om de trekker Casper, som ikke har seeding. Vi trener på småting og gjør alt som skal til for å være klare. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å forbedre oss, og det kan være en ball her og der som avgjør mot Caspers favør, sa trener Christian Ruud før trekningen.

Skulle Ruud gå videre venter vinneren i oppgjøret mellom Daniel Elachi Galan (243) og Benjamin Bonzi (216). Den best rangerte spilleren Ruud risikerer å møte i kvalifiseringsfinalen er Donald Young (131).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788