Casper Ruud

Casper Ruud klar for ny kvartfinale

Casper Ruud jobbet hardt og fikk belønning for strevet i andre runde av ATP Challenger-turneringen i Braga.

Casper Ruud jobbet hardt og fikk belønning for strevet i andre runde av ATP Challenger-turneringen i Braga.

Tennisspilleren fra Snarøya fortsetter å vise glimrende form i Europa. Denne uken fortsetter jakten på kamptrening og godfølelsen foran kvalifiseringen til Roland Garros. Ruud har også planer om å tilkjempe seg flere ATP-poeng.

Nordmannen er for tredje uke på rad inne i en god turneringsuke. For litt over en uke siden ble det finaleplass i Challenger-turneringen i Francavilla, mens han i forrige uke slo nummer 86 i verden, Marius Copil, og spilte godt mot nummer 14 i verden, Roberto Bautista Agut, i ATP 250-turneringen i München.

Varierende
I Braga har Ruud begynt uken litt og ned. Oppgjøret i første runde mot Evan Furness var av varierende kvalitet, og nordmannen tok seg videre på det som ikke var hans beste dag på tennisbanen. Også torsdag slet Ruud i perioder med å finne god flyt mot motstander Dennis Novak.

24-åringen er nummer 198 på ATP-rankingen og kvalifiserte seg for første gang i karrieren for hovedrunden i en Grand Slam-turnering under Australian Open i år. Østerrikeren Novak vant hele sju Futures-turneringer i 2017.

Artikkelen fortsetter under bildet

Casper Ruud
Casper Ruud viste form i Portugal. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Det var Ruud som startet oppgjøret desidert best. Nordmannen gikk raskt opp i ledelsen 3-0. I resten av settet servet både Novak og Ruud dårligere. Ruud ble brutt to ganger, men brøt selv to nye ganger og vant settet 6-4.

Starten på det andre settet var jevn og etter et langt og intenst første game, brøt Novak til 1-0. Ruud spilte seg derimot til tre breakballer i det påfølgende gamet og lyktes på det tredje forsøket. Deretter skulle det meste i settet handle om Ruud. Etter at 19-åringen reddet to breakballer på 1-1 var Ruud klart best og vant settet 6-2.

Novak fikk i perioder styre spillet, men Ruud spilte bra defensivt og ofte endte det med enkle feil fra østerrikeren. Motstanderen sendte særlig mange baller i nettet. Ruud var selv ikke like god på egen serve som han har vært de siste ukene. Likevel ble det en solid seier på det som lenge i kampen var en dårlig servedag for unggutten. Ruud hadde derimot mange gode poeng fra grunnlinja.

 

Tysker eller spanjol
I fredagens kvartfinale venter vinneren i oppgjøret mellom Yannick Hanfmann, nummer 132 på ATP-rankingen, og Pedro Martinez, nummer 237 i verden. Tyske Hanfmann slo Ruud i Challenger-turneringen i Marburg i fjor.

Plassen i kvartfinalen gir for øvrig Ruud 15 nye ATP-poeng.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788